FOTO Un candelabru de 2,5 tone din Primăria Oradea va fi restaurat și poleit cu aur

3 săptămâni in urmă 1

Un candelabru impunător, de 2,5 tone, din sala mare a Primăriei din Oradea, va fi restaurat și poleit cu aur, conform unui comunicat trasmis de autoritatea locală.

„La sfârșitul lunii ianuarie au început lucrările de reabilitare a Sălii Traian Moșoiu. Astfel, aici s-au montat schelele, se curăță pereții și elementele decorative, iar acum se lucrează la restaurarea candelabrului. Acesta a fost coborât, a fost curățat de vopseaua anterioară, se decapează și se sablează cu nisip pentru o curățare temeinică, după care se va aplica o foiță lichidă din aur”, au transmis reprezentanții Primăriei.

sursa foto: Primăria Oradea

Candelabrul este compus din elemente din oțel și cupru, are o greutate de 2,5 tone, o înălțime de 2 m și un diametru de cca 4 m.

Restaurarea candelabrului face parte din lucrările de reabilitare a clădirii primăriei care au început în toamna anului 2019 și care au fost realizate, până în acest moment, în proporție de 80% la exterior și de 40% la interior, conform adminstrației locale. Valoarea contractului de reabilitare se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

Clădirea Primăriei Oradea este un monument istoric reprezentativ pentru oraș și face parte din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea.

Clădirea monument are o suprafață de 5.508 mp, suprafața construită a clădirii fiind de 1.137,40 mp, iar a terenului exterior clădirii este de 765,30 mp. Imobilul are demisol, parter, două etaje și un turn al orologiului.

sursa foto: Primăria Oradea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă