FOTO | Situație dramatică în Filipine: 6 morți în urma taifunului Conson

1 lună in urmă 16

Situație dramatică în Filipine Situație dramatică în Filipine

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine după ce taifunul Conson a lovit coasta de est a ţării. Ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au declarat, miercuri, autoritățile.

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 16:14

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Cinci dintre victime erau pescari care au fost iniţial daţi dispăruţi după ce au ieşit să pescuiască în largul provinciei Samar, în pofida avertizărilor de taifun, a afirmat poliţia.

Imagine

Cea de-a şasea victimă este un grădinar care a murit într-o alunecare de teren produsă la un hotel din oraşul Laurel, în provincia Batangas, la circa 60 de kilometri sud de Manila.

Bărbatul se afla într-o pauză în interiorul unui adăpost temporar când s-a produs alunecarea de teren pe fondul ploilor abundente provocate de taifunul Conson, potrivit La Prensa Latina.

Imagine

Taifunul Conson era însoţit de vânturi de 85 km/oră şi de rafale de până la 115 km/h în timp ce se deplasa spre nord-vest cu 10 km/h, a anunţat biroul de meteorologie. Intensitatea taifunului a slăbit până la nivel de furtună tropicală când a trecut peste capitala Manila şi provinciile din nord.

Cu toate acestea, un alt taifun numit Chanthu - Kiko în Filipine - se apropie cu vânturi de 150 km / h și rafale de până la 185 km / h.

Imagine

Arhipelagul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Haiyan, care a lăsat în urmă peste 6.300 de morţi şi peste 4 milioane de persoane strămutate, în noiembrie 2013.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă