FOTO. Scene erotice filmate în clădirea Observatorului Astronomic din București

1 săptămână in urmă 6

În noul episod din serialul „Vlad” ce urmează să fie difuzat luni seară de PRO TV doi dintre protagoniști se dezlănțuie într-o partidă de sex. Episodul a stârnit nemulțumirea unora dintre actualii și foștii angajați ai Observatorului. Directorul Muzeului București în subordinea căruia se află instituția transmite că va comenta doar în scris.

Din informațiile Libertatea, filmările pentru episodul care a putut fi văzut încă de duminică seara pe platforma Voyo.ro au avut loc la finalul lunii septembrie, iar pe lângă cei doi actori, Adrian Nartea și Ada Lupu, la filmări au participat peste 50 de oameni: de la cameramani, luminiști, tehnicieni, sunetiști, garderobieri sau oameni care s-au ocupat de make-up

Acțiunea episodului începe pe Bulevardul „Lascăr Catargiu” din București, mai exact în fața Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, acolo unde Vlad și Zenovia, cele două personaje din serial, își dau întâlnire, urmând ca între cei doi să aibă loc „Noaptea cea mai lungă”, așa cum a fost denumit episodul difuzat în această seară. 

FOTO. Scene erotice filmate în clădirea Observatorului Astronomic din BucureștiAcțiunea episodului începe pe bulevardul Catargiu, în fața Observatorului

„Sunt senzațională la pat! Sau podea sau ce se găsește prin preajmă”

Ulterior, totul se mută în interior, printre hărți imense, constelații, ecrane cu zeci de planete și stele., iar punctul culminant are loc în cupola istorică a Observatorului. Urmează cadre panoramice cu cupola deschisă și cu un cer plin de stele. Apoi o sticlă de șampanie deschisă și o lecție mică de istorie cu cățelușa Laika, lansată în spaţiu în interiorul navei sovietice Sputnik 2. 

FOTO. Scene erotice filmate în clădirea Observatorului Astronomic din BucureștiImagine din cupola Observatorului captură: PRO TV

Discuția devine una relaxantă, într-un cadru extrem de romantic. Dar și cu multe complimente și un dialog incitant între actorii Adrian Nartea și Ada Lupu.

Adrian Nartea: – „Sunt două lucruri care îmi umplu sufletul: cerul infinit de stele și legea morală din sufletul meu. Te-a definit bine Kant”
Ada Lupu: – „E o definiție total incompletă”

Adrian Nartea: – „Păi, ce mai lipsește?”
Ada Lupu: – „Că sunt senzațională la pat! Sau podea sau ce se găsește prin preajmă”. 

Adrian Nartea: – „Nu crezi că ardem câteva etape? Nu-i cam repede?”. 
Ada Lupu: – „Și dacă știi că peste o oră, un asteroid lovește Pământul și-l face țăndări, tot ți s-ar părea că e cam repede? Pentru că nu ai nicio certitudine că n-o să se întâmple exact așa. Singura certitudine e în clipa asta”.

Acesta este momentul în care între cei doi au loc primele sărutări pătimașe, iar actori încep să-și dea jos hainele. Mai întâi, Zenovia,  geacă de piele, apoi cămașa albă a lui Vlad, dar și hainele și sutienul fetei. 

FOTO. Scene erotice filmate în clădirea Observatorului Astronomic din București

„Popularizarea astronomiei printr-o filmare cu glume proaste”

Folosirea sediului Observatorului Astronomic pentru a filma scene erotice a stârnit nemulțumirea uneia dintre foștii angajați ai instituției. Elizabeth Petrescu, astronom și fost angajat al Observatorului Astronomic, acum la Agenția Spațială Europeană i-a criticat pe cei care au permis ca în cadrul muzeului să se filmeze astfel de scene sexuale, într-o postare pe contul personal de Facebook.

„Observatorul Astronomic «Vasile Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei. Se spune că «publicitatea negativă» e bună și ea, că îți aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ți-aș spune că pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului București – Adrian Aurel Majuru a decis să aducă mai mulți oameni prin a lăsa să se filmeze o scenă intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie și educație”, scrie aceasta. 

Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei și a Observatorului Astronomic să nu mai fie «tradițională» prin cursuri de astronomie, expoziții, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte și sex, care cu siguranță vor aduce mai mulți oameni pasionați.

Elizabeth Petrescu, astronom:

Unul dintre oamenii angajați în cadrul Observatorului, și-a exprimat și el, sub anonimat, nemulțumirea: „Eu, dar și o parte dintre colegii mei nu suntem de acord cu această asociere, mai ales cu tentă sexuală, în cupola unde s-a născut astronomia românească”.

Reacția directorului MMB: „Nu comentez prin telefon”

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este o subunitate a Muzeului Municipiului București. Clădirea în care se află este monument istoric.

Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București a fost contactat în această dimineață de Libertatea, care a refuzat din start orice dialog telefonic pe marginea filmărilor din serialul „Vlad”. 

„Bună ziua. Ce dorește domnu de la Libertatea? Dacă doriți răspunsuri oficiale eu nu vorbesc prin telefon. Eu nu comentez astfel de lucruri. Eu nu vorbesc la telefon. Trimiteți-mi o solicitare. Intrați pe web site-ul nostru și găsiți acolo adresa”, a spus Majuru, care a închis telefonul.

Până la publicarea acestui material, oficialii Muzeului Municipiului București, nu au răspuns solicitării ziarului. Pentru News.ro, acesta a spus că totul s-a făcut „perfect legal”.

Libertatea a cerut și PRO TV o reacție pe acest subiect și o va publica imediat ce o va primi.

Sexul nu mai e la modă în filmele de la Hollywood

Potrivit unei cercetări făcute în 2019 de scriitoarea Kate Hagen, numărul scenelor de sex în filmele cu largă audiență a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani. „Doar 1.21% dintre cele 148.000 de filme difuzate din 2010 încoace, potrivit bazei de date IMDB conțin scene de sex. E cel mai mic procentaj din 1960 încoace”, notează aceasta, citată de BBC.

În biblioteca UMF “Carol Davila” s-au filmat manele

În urmă cu patru ani, în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” a fost filmat videoclipul unei manele. Mai exact, clipul melodiei „Dacă te încurc”, interpretată de Carmen Șerban feat. Dj Milionor. 

Medicul Vasi Rădulescu semnala la acel moment episodul: „Acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat în biblioteca mare din UMF, pe parchetul pe care au călcat, cândva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota sau Victor Babeș. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituție pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituții academice din țară”.

Foto: captură PRO TV

03-5Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă