FOTO| PROTEST masiv! Mii de oameni în stradă

3 săptămâni in urmă 19

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 17:38

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Mii de tineri activiști care reclamă acțiuni hotărâte menite să combată schimbările climatice, s-au adunat la Glasgow și au înconjurat locul unde se desfășoară summit-ul COP26, intrat în cea de-a șasea zi.

Mulți dintre participanți poartă pancarte cu mesaje care avertizează asupra efectelor produse de creșterea temperaturilor globale și de evenimentele meteo extreme, tot mai frecvente.

Greta Thunberg, activista suedeză de 18 ani, care a cunoscut notorietatea mondială prin discursurile sale necruțătoare la adresa liderilor internaționali, urma să susțină un discurs în fața participanților la protest.

Thunberg este cea care a fondat în urmă cu mai mult de trei ani mișcarea "Fridays for Future", o inițiativă în cadrul căreia tinerii abandonează cursurile școlare pentru o zi pentru a manifesta împotriva inacțiunii liderilor. 

Vineri, la Glasgow, mulțimea a scandat "Suntem de neoprit, o altă lume este posibilă", notează CNN. 

Unii participanți și-au adus copiii.

La COP26, tinerii au fost în centrul atenției în cea de-a cincea zi a summit-ului

Trimisul special al SUA: "Mă consider unul dintre frustrați".

"Mă adresez celor care sunt mereu frustrați și mă consider unul dintre cei frustrați", a spus reprezentantul special al SUA pentru schimbări climatice, John Kerry, fost candidat prezidențial și secretar de stat în timpul administrației Obama.

Imagine

FOTO: Greta Thunberg printre protestatari / GETTY IMAGES

Până în prezent, participanții la evenimentul climatic au anunțat mai multe angajamente, între care acordul pentru oprirea despăduririlor, un acord, mult mai limitat, de eliminare a cărbunelui din economiei și un plan de stopare a investițiilor publice în proiectele desfășurate în străînătate, având că obiect combustibilii fosili.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă