FOTO Procesul Colectiv, exploatat în plină campanie. Câteva zeci de persoane protestează în fața Curții de Apel cu pancarte anti-Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni în primă instanță

5 luni in urmă 15

Câteva zeci de persoane, aparent fără legătură cu familiile victimelor de la Colectiv, au protestat în fața Curții de Apel, unde vineri începe judecarea apelului în dosarul ”Colectiv”, în care au fost condamnaţi în primă instanţă fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii. În plină campanie, protestatarii afișează mesaje anti-Piedone, care este candidatul PPUsl în sectorul patru. Protestul a fost de scurtă durată, cele câteva zeci de persoane fiind dispersate rapid după intervenția jandarmilor.

Sursa Foto: G4Media.roSursa Foto: G4Media.roSursa Foto: G4Media.ro

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă