FOTO Primele imagini cu doctorul Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt care s-a aruncat in flacari pentru a-si salva pacientii

1 lună in urmă 1

Intr-o revista a armatei din Belgia au fost publicate mai multe imagini cu doctorul Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt care a sarit in foc pentru a-si salva pacientii infectati cu SARS-COV-2

"Echipele de la spitalul militar sunt foarte fericite ca pot sa-l insoteasca pe Dr. Denciu in reabilitarea sa. "In acest moment sunt familia mea", spune el. "Abia astept sa fiu vindecat pentru a le multumi."

Dupa ce a petrecut ultimele luni cu ei, dr. Denciu isi ia o scurta vacanta inainte de a-si continua reabilitarea la Spitalul Universitar Saint-Luc. Medicul nu se afla pe un teritoriu necunoscut, deoarece a lucrat acolo inca un an in timpul pregatirii sale ca anestezist", se arata in articolul din beldefnews.mil.be.

Cum a luat foc salonul ATI de la Piatra Neamt: "Costumul asistentei care se afla in proximitate s-a aprins si apoi s-a propagat".

Potrivit articolui din publicatia militara, Catalin Denciu si-a propus o serie de obiective pentru recastigarea independentei. "Au trecut cateva saptamani de la ultima interventie chirurgicala si reabilitarea sa a dat deja rezultate. Sotia sa, dr. Alina Denciu, a calatorit in Belgia si sta intr-o camera pentru personalul militar din spital pentru a-i oferi sotului ei sprijin strans.

Intre timp, ea invata si tehnici de ingrijire si reabilitare pentru a avea grija de sotul ei dupa aceea".

Un incendiu cumplit a izbucnit, pe 14 noiembrie 2020, la Sectia ATI a Spitalului din Piatra Neamt. Medicul Catalin Denciu a intrat in flacari pentru a-si scoate pacientii. Din pacate, combinezonul in care era imbracat a luat foc.

Catalin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafata corporala. A fost transferat on Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles.

Un incendiu violent a izbucnit sambata seara, 14 noiembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt. Zece pacienti intubati, care erau diagnosticati cu COVID-19, au murit.

CITESTE SI:

Cronologia detaliata a dublei crime din Onesti. Cine a fost prima persoana care a incercat sa-l calmeze pe ucigasUn medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavireaVIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in RomaniaIon Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topulUPDATE Liber pentru mega-proiectul imobiliar al lui Iulian Dascalu. CCR a decis ca trecerea terenului de la Romexpo la Camera de Comert si Industrie este constitutionala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă