FOTO Premieră în Coreea de Nord: Tricou cu fața lui Kim Jong Un la un eveniment oficial / Statutul special al pozelor și picturilor cu liderii țării

2 săptămâni in urmă 9

Dirijorul unei orchestre ce cânta la un eveniment oficial din Coreea de Nord a purtat un tricou cu fața liderului Kim Jong Un, analiștii spunând că acet fapt reprezintă o premieră, transmite Reuters.

Dirijorul a purtat tricoul cu fața lui Kim Jong Un printată în alb și negru la o ceremonie ce a marcat deschiderea unei expoziții de tehnică de apărare, eveniment la care a participat și liderul nord-coreean.

”Este extrem de rar, dacă nu fără precedent, pentru Coreea de Nord să fabrice o piesă de îmbrăcăminte cu fața liderului Kim”, a spus Rachel Minyoung Lee, analist la 38 North, o organizație ce urmărește ce se întâmplă în izolatul stat asiatic.

Nord-coreenii poartă în mod obișnuit insigne cu imaginile liderilor țării, dar fotografiile, picturile și alte tipuri de imagini sunt tratate cu foarte mare atenție într-o țară care idolizează familia Kim, ce conduce țara de trei generații.

”Portretele și fotografiile liderilor Kim sunt sacre în Coreea de Nord. Ele nu trebuie măzgălite, împăturite sau stricate în vreun fel. De aceea, presupun că tricoul purtat de artist a fost pentru acel eveniment special, nu pentru a fi purtat sau spălat în viațad e zi cu zi”, a adăugat Lee.

T-shirt with portrait of Kim appears at N. Korea's public event for 1st time https://t.co/UJ7n2Hb7vk

— Yonhap News Agency (@YonhapNews) October 13, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă