FOTO | Percheziții DIICOT la cămătarii din Târgu Mureș și Reghin! Polițiștii au găsit un întreg arsenal de arme și bani

1 săptămână in urmă 14

MIERCURI, 17 NOIEMBRIE 2021, 16:47

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

12 persoane au fost duse la audieri, iar alte 100, care au calitatea de persoane vătămate sau martori, vor fi audiate în perioada următoare.

Potrivit DIICOT Târgu Mureș, începând cu anul 2016, 12 persoane au constituit două grupuri infracționale organizate distincte, specializate în comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă, care au acționat în mod coordonat, în realizarea activităților infracționale, pe raza municipiilor Târgu Mureș și Reghin.

Imagine

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că începând cu anul 2016 și până în prezent, membrii celor două grupări au acordat împrumuturi bănești către sute de persoane, cuantumul acestor împrumuturi ajungând uneori la câteva sute de mii de euro.

Imagine

Ulterior acordării împrumutului, persoanele împrumutate erau determinate să restituie sume de bani mult mai mari decât cele pentru care s-au înțeles inițial. Astfel, dobânda percepută, în unele cazuri de peste 100%, era recalculată de către împrumutători după propria voință, iar eventualele obiecții ale debitorilor erau urmate de amenințări sau violențe fizice, victimele fiind astfel obligate, în final, la plata sumelor pretinse.

Imagine

Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că, de cele mai multe ori, sumele de bani pretinse de către suspecţi erau duble sau chiar triple față de cele împrumutate anterior.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe (macete, săbii, cuțite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate precum și sisteme informatice.

La sediul DIICOT Târgu Mureș au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane.

Potrivit IPJ MUreș, începând de astăzi, urmează a fi audiate peste 100 de persoane, în calitate de persoane vătămate sau martori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă