FOTO Perchezitii de amploare intr-un dosar de frauda cu masini second-hand. Prejudiciul se ridica la aproape 20 de milioane de euro

1 lună in urmă 1

Sunt perchezitii de amploare, miercuri dimineaza, in Bucuresti si mai multe judete intr-un dosar privind frauda cu masini second-hand. Prejudiciul se ridica la aproape 20 de milioane de euro.

Potrivit Politiei Romane, este vorba despre 62 de descinderi in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Bacau, Brasov, Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Vaslui, in cadrul a doua dosare penale. 31 de persoane vor fi aduse la audieri.

In fapt, cercetarile privesc cinci grupari infractionale specializate in infractiuni de evaziune fiscala, grupari care, prin intermediul membrilor sai, ar controla direct sau prin interpusi mai multe societati comerciale, ce desfasoara activitati in domeniul comertului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Perchezitii la Spitalul "Cuza Voda" Iasi, cea mai mare maternitate din Moldova. Politistii ar investiga moartea suspecta a unei gravide

Prin intermediul acestor societati comerciale, ar fi fost achizitionate autovehicule de la parteneri din spatiul Uniunii Europene, cu preponderenta din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franta, Spania, dar si din alte tari, pe care, ulterior, le-ar fi vandut in Romania, fara a inregistra veniturile in evidentele contabile si fara a declara operatiunile efectuate, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Perchezitii in Bucuresti si Ilfov intr-un dosar privind decontari ilegale la Casa de Asigurari de Sanatate. Sunt vizati angajatii unui cabinet medical privat

Activitatea infractionala a banuitilor ar fi fost savarsita prin intermediul mai multor societati comerciale si ar fi fost structurata pe diferite intervale de timp, in perioada 2016-2019.

Prin activitatea infractionala, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operatiune sunt constituite din ofiteri si agenti de politie judiciara din cadrul I.G.P.R. - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratele de politie judetene Ilfov, Bacau, Brasov, Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Vaslui.

La activitati participa si specialistii Institutului National de Criminalistica si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

In vederea aducerii la indeplinire a tuturor masurilor procesuale si procedurale instituite, activitatile beneficiaza de sprijinul Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

CITESTE SI:

Cum a demonstrat un sofer abuzul Politiei Rutiere la o trecere de cale ferata. Este locul-capcana in care agentii ridica permise pe banda rulantaVesti uriase pentru autostrazile A7 si A8, proiecte din "noua generatie" pregatite de CNAIR: "Intram in linie dreapta"Chef Adrian Pop a murit dupa ce a participat la o petrecere ilegala in circumstante inca neclare. Anuntul facut de un prietenManaria prin care 27 de ziaristi din Botosani au sarit randul la vaccinare. Batranii din centrele de ingrijire au fost lasati pe margineCum au decurs cele trei valuri ale gripei spaniole. 25% din populatia lumii a fost atunci infectata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă