FOTO Marcel Ciolacu a plantat copaci de Ziua Internațională a Pădurilor: Reîmpădurirea României este o necesitate și o prioritate

1 lună in urmă 6

 Facebook Marcel CiolacuSursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
 Facebook Marcel CiolacuSursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

"Reîmpădurirea României este o necesitate şi trebuie să fie o prioritate", spune liderul PSD Marcel Ciolacu, care a marcat Ziua Internațională a Pădurii, eveniment sărbătorit pe 21 martie, prin plantarea unor copaci în zona Moreni din judeţul Dâmboviţa. Social-democratul susține, de asemenea că, că oprirea tăierilor ilegale este "la fel de importantă ca plantarea de noi arbori".

LUNI, 22 MARTIE 2021, 11:04

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Am vrut să vin de Ziua Internațională a Pădurii în Dâmbovița, pentru că aici sunt cele mai vechi păduri din țară.

Trebuie să creștem suprafețele împădurite! Și să oprim definitiv tăierile ilegale. Reîmpădurirea României este o necesitate și ea trebuie să fie o prioritate. Nu doar astăzi, ci în fiecare zi! Noi asta am încercat: să protejăm pădurea și să ajutăm la regenerarea ei. Am inițiat Legea privind interzicerea exportului de bușteni. Am votat DNA-ul pădurilor. Am conceput și realizat un sistem integrat de urmărire a materialelor lemnoase - SUMAL, cum îl cunoașteți toți. Dar nu este încă suficient. Oprirea tăierilor ilegale este la fel de importantă ca plantarea de noi arbori! Voi propune o amplă reformă a sectorului forestier, pentru a pune capăt definitiv defrișărilor! Protejarea pădurii este o prioritate națională, nu un subiect politic!!!", a scris președintele social-democraților, într-un mesaj, însoțit de mai multe fotografii, postat pe contul său de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă