FOTO Italia: Carnaval în pandemie / Petrecere cu certificat verde / Care alegorice cu Nelson Mandela, Angela Merkel, Charlie Chaplin și cavaleri pentru ”un tribut adus vieții”

1 lună in urmă 66

Carnavalul din Viareggio, desfășurat sâmbătă, a fost prima manifestare de acest gen în Italia, de la începutul pandemiei de coronavirus. A fost denumit ”Carnavalul Universal” și a fost dedicat tuturor orașelor din lume care au trebuit să renunțe la parade din cauza Covid. Singurul lucru care a lipsit a fost era coregrafia oamenilor de pe bulevarde, a familiilor care defilau liber până acum. Reglementările de siguranță nu au putut permite acest lucru. Dar spectacolul nu a lipsit, bucuria, emoțiile și mesajele încredințate coregrafiilor alegorice mai frumoase ca niciodată, transmite La Nazione.

Defilarea carelor alegorice va fi reluată în alte patru zile, în 26 septembrie și în 2, 3 și 9 octombrie.

Viareggio este un oraș din provincia Lucca din Toscana, aflat la malul Mării Ligurice, având puțin peste 60 de mii de locuitori.

Doar 5 mii de spectatori au avut voie să fie prezenți, toți așezați pe scaune, dar magia parcursului mascat a fost la fel de autentică ca oricând, relatează ziarul La Nazione, cu personaje din carton care au interpretat într-o cheie ironică faptele și personajele momentului. Unul din carele alegorice l-a reprezentat pe Nelson Mandela, închis pentru mai mulți ani, ”o constrângere pe care am simțit-o cu toții în timpul pandemiei”, după cum relateaz presa italiană. Lucrarea a fost dedicată lumii care, în ciuda tuturor evenimentelor neplăcute, rămâne un loc minunat.

Un alt car a purtat o instalație denumită „Amazonia” și a propus tema universală a mediului care trebuie apărat și protejată, relansând strigătul indienilor care cer dreptul de a trăi pe propriul teritoriu.

„Democrisia” a fost o altă instalație apreciată de participanții la eveniment. Denumirea aleasă provine din asocierea cuvintelor democrație și ipocrizie, și îl întruchipează pe Charlie Chaplin.

A apărut și o interpretare a Statuii Libertății, în lanțuri, care a amintit de tema drepturilor civile.

Invitat special la eveniment a fost antrenorul Marcello Lippi, cel care a dus titlul Mondial pentru Italia, în 2006. ”Semnificația acestui carnaval este mare, rezidă din apropierea multor oameni care lucrează, dând viață acestui eveniment. Carnavalul este și un motor economic pentru oraș”, a spus Lippi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă