FOTO | Incendiile de vegetaţie din nordul Spaniei nu au putut fi lichidate de pompieri

1 lună in urmă 24

 Twitter Sursa foto: Twitter

Două incendii de vegetaţie active în nordul Spaniei au mistuit aproximativ 1.500 de hectare de pădure. Echipajele din cadrul serviciilor de intervenţii de urgenţă nu au reușit să țină flăcările sub control.

MARŢI, 07 SEPTEMBRIE 2021, 19:45

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Pompierii se luptă cu incendiile care au izbucnit la o distanţă de circa 85 de kilometri de Lugo, în provincia Galicia, potrivit Reuters.

Imagine

Flăcările s-au apropiat de mai multe structuri rezidenţiale situate în apropiere de localitatea Beiran, iar locuitorii din una dintre acestea au fost anunţaţi că trebuie să evacueze clădirea.

Pompierilor li s-au alăturat unităţi din forţele armate, cinci avioane pentru stingerea incendiilor şi un elicopter.

Imagine

Autorităţile locale au anunţat, marţi, că incendiul de vegetaţie izbucnit în provincia Galicia din nord-vestul Spaniei a fost provocat în mod deliberat.

Fumul emanat de incendiul care a izbucnit, luni după-amiază, în apropiere de mica aşezare Ribas de Sil a blocat circulaţia pe unele drumuri locale şi linii de cale ferată.

Şeful agenţiei regionale de mediu, Manuel Rodriguez, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că incendiul a fost "în mod clar intenţionat".

,,Anchetatorii au identificat mai multe puncte care au luat foc simultan... Oricine a făcut asta a ştiut foarte bine că va provoca multe pagube", a precizat acesta.

Spania nu s-a confruntat în această vară cu distrugeri extinse cauzate de incendiile de vegetaţie, aşa cum a fost cazul Greciei, Turciei şi al Italiei.

Până în prezent, flăcările au mistuit 74.260 de hectare în Spania, peste media din ultimii 10 ani, însă sub cele 190.000 de hectare distruse în 2012, anul cu cele mai severe incendii de vegetaţie din ultimul deceniu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă