FOTO | Imagini spectaculoase desenate de un vulcan care erupe în apropiere de Reykjavik

1 lună in urmă 6

Un vulcan a intrat în erupţie la circa 40 de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik, vineri, a anunţat Agenţia meteorologică islandeză, în timp ce un nor roşu lumina cerul şi a fost stabilită o zonă de interdicţie a zborurilor, notează AFP.

„O erupţie vulcanică a început la Fagradalsfjall. Zborul aerian este în cod roşu, dar seismografele înregistrează foarte puţine turbulenţe”, a scris agenţia pe Twitter.

Sistemul vulcanic Krysuvik este situat la sud de muntele Fagradalsfjall, în peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei.

profimedia-0599223487Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Prima notificare a fost primită de Agenţia meteorologică la orele 21:40 GMT. Erupţia a fost confirmată de camere web şi imagini din satelit”, a precizat agenţia pe site-ul său.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="is" dir="ltr">Nýtt myndskeið af eldgosinu í Geldingardal, tekið úr þyrlu Landhelgisgæslunnar. <a href="https://twitter.com/hashtag/Eldgos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Eldgos</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Reykjanes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Reykjanes</a> <a href="https://t.co/GAVzPKYxnT">pic.twitter.com/GAVzPKYxnT</a></p>— Icelandic Meteorological Office - IMO (@Vedurstofan) <a href="https://twitter.com/Vedurstofan/status/1373057548148948992?ref_src=twsrc%5Etfw">March 19, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Aeroportul internaţional islandez Keflavik şi micul port pescăresc Grindavik sunt la câţiva kilometri distanţă, dar zona este nelocuită, iar erupţia nu ar trebui să prezinte un pericol.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă