FOTO Ecoturism în Țara Colibelor. La doi pași de Sibiu, pe poteci vechi cu priveliști imense

2 luni in urmă 18

Jurnaliști din Sibiu, alături de salvamontiști și reprezentanți ai Programului ”Anii Drumeției” al Consiliului Județean Sibiu au contribuit la marcarea primului traseu de drumeție pedestră, între Râu Sadului și granița dintre Muncii Cindrel și Lotru, o zonă pitorească denumită local ”Țara Colibelor”.  ”Cărăm înapoi vopsea, pensule și șabloane și coborâm dintr-o altă lume pe poteca proaspăt marcată, dar pe care oamenii locului o folosesc de sute de ani. Și care, acum, își caută un nou destin. Cel al drumeției”, relatează Turnul Sfatului.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Inițiativa pleacă de la ”Anii Drumeției” programul menit să-i convingă pe sibieni, și nu numai, să iasă din casă și să se bucure de natură. ”Anii Drumeției este un program promovat de Consiliul Județean pentru a ne îndrepta pe toți spre ceea ce se numește ecoturism. Ideea ecoturismului este să te miști încet, prin natură și să profiți de acest cadru natural perfect”, explică Cristi Cismaru, unul din promotorii programului.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Primul pod al unei colibe transformat în loc de cazare. Fără semnal la telefon, fără curent electric

Organizatorii susțin că pe traseu vor fi amenajate în total opt colibe, unde drumeții să se poată odihni. ”Pe fiecare din cei patru munți – câte două. Și la fiecare astfel de cabană poate sta o familie. Dacă avem într-un interval foarte scurt de distanță două cabane, pot urca pe acest traseu spre cazare câte două familii. Acum, că vom avea marcaj, va funcționa de genul: în prima seară te cazezi la pensiunea de jos, pentru că vii de departe și poate vrei să faci un duș. Iar dimineața urci la cabană, cu băiatul vecinilor, care au măgar. Îți pui sacii cu mâncare în desagii de pe măgar și stai aici două zile. Cina o iei în fiecare seară la vecina (și indică pe geam către o colibă vecină – n.r.), iar peste zi mergi cu oile. Asta ne dorim foarte mult”, descrie Cristi Cismaru vacanța perfectă, fără semnal și fără curent electric, pe care o poți experimenta în Țara Colibelor.

Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru
Sursa foto: Facebook/Cristian Valentin Cismaru

Sursa foto: Facebook / Cristian Valentin Cismaru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă