FOTO | DETALII despre MASACRUL sângeros de Crăciun de la Waukesha, USA, care s-a soldat cu morți si răniți. Ce a transmis Joe Biden

6 zile in urmă 27

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 20:27

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

In timpul unei parade, maşina, un SUV roşu, a intrat în viteză în mijlocul manifestantilor, după ce a distrus baricadele de securitate.

Un martor a declarat cotdianului The New York Times (NYT) că maşina ”făcea zig-zag pentru a ţinti oameni”, iar şoferul megea ”în mod intenţionat de la stânga la dreapta”.

Un candidat la postul de şef al Trezoreriei statului, Angelito Tenorio, a declarat ziarului local Milwaukee Journal Sentinel, că a văzut un vehicul care a intrat în viteză pe drumul pe care se afla parada.

Apoi am auzit o lovitură puternică şi ţipete asurzitoare ale persoanelor lovite de vehicul”, a adaugat acesta.

Imagine

O înregistrare video postată pe Twitter surprinde un vehicul roşu care înaintează cu viteză şi trece la doar câţiva centimetri de o fată. Imaginea se poate vedea mai sus. 

În altă înregstrare, maşina loveşte un grup de persoane, dupa care îşi continuă cursa.

Potrivit unui prim bilanţ, cinci persoane au fost ucise, iar alte 40 rănite.

Reprezentantii din oraşul Waukesha au avertizat că acest bilanţ este provizoriu.

Din cauza naturii evenimentului luat drept ţintă, o paradă de Crăciun, au fost răniţi numerosi copii mici si adolescenti.

Imagine

Arhepiscopia din Milwaukee, un oraş care se află la aproximativ 30 de kilometri distanţă, a anunţat că un preot şi elevi de la un colegiu catolic din Waukesha au fost răniţi.

Un grup de dansatoare invitat la spectacol în deschiderea paradei, Milwaukee Dancing Grannies (Bunicila Dansatoare din Milwaukee) a anunţat pe Facebook că mai multe membre se află între victime.

Poliţia a încercat să oprească maşina cu focuri de arme.

La scurt timp după aceea, Poliţia din Waukesha a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că a găsit un vehiculul şi o persoana suspecta, care mai apoi a fost arestata, însă fără a-i dezvăluie identitatea şi nici implicarea.

Postul local de televiziune CBS 58 a difuzat imagini cu vehiculul respectiv. Imaginea poate fi vizionata mai jos. 

Imagine

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu acest incdent, iar Casa Albă a anunţat că este ”informată în mod precis despre situaţia din Waukesha”.

Guvernatorul democrat al statului Wisconsin, Tony Evers, a declarat că ”se roagă pentru Waukesha, pentru toţi copiii, familiile şi membrii comunităţii afectaţi de acestact lipsit de sens”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă