FOTO Cum arata la exterior cel mai spectaculos stadion din lume

2 luni in urmă 1

Orasul Bursa, al patrulea oras cel mai populat din Turcia si fosta capitala a Imperiului Otoman in secolul al XIV-lea, are un stadion de fotbal - Arena Timsah-probabil cea mai inedita arena din lume, ca si arhitectura.

Numele, care inseamna Crocodile Arena, provine de la echipa locala de fotbal, Bursaspor, si a avut o influenta puternica in designul stadionului.

Cea mai marcanta caracteristica a structurii, acoperisul sau, seamana cu un crocodil ondulat in jurul pamantului, complet cu gura deschisa. Acest acoperis spectaculos acopera toate 44.000 de locuri ale stadionului.

Bursaspor evolueaza acum in liga secunda a Turciei, fiind pe locul 9 in clasament.
La Bursaspor au antrenat Ion Nunweiller, in 1990, si Gica Hagi, in 2003. Hagi i-a avut atunci ca jucatori pe Vintila, Miu si Ganea.

🏟️🐊 The Timsah Arena or The Crocodile Arena is the name of @BursasporSk's stadium. Inspired by the club's nickname "The Green Crocodiles", the football ground features a green exterior based on a croc's body and head⁣⁣⁣🇹🇷: Bursa, Turkey⁣⁣⁣#Bursaspor #superlig pic.twitter.com/yoXJ08TtLa- Globe Soccer Awards (@Globe_Soccer) August 3, 2019

Citeste si:
S-a terminat razboiul pe avere. Cati mostenitori are Diego Maradona. Un tribunal a dat decizia

Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă