FOTO Cum arata coronavirusul in 3D. Cercetatori din Austria au realizat imaginea dupa mostre inghetate

1 lună in urmă 1

Cercetatorii austrieci au reusit, dupa aproape un an de pandemie, sa realizeze prima fotografie 3D a SARS-CoV-2. Pana acum au fost publicate doar reprezentari grafice ale virusului, potrivit Deutsche Welle.

Datorita unui studiu recent al companiei Nanographic, o filiala a Universitatii Tehnice din Viena, poate fi vazuta prima imagine 3D a coronavirusului realizata dupa mostre inghetate, scrie La Vanguardia.

Pana in prezent, toate imaginile agentului patogen care au fost distribuite erau animatii pe computer, bazate pe estimari tehnice.

Pentru pregatirea primului instantaneu, cercetatorii s-au folosit de particule extrase la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, tratate prin tehnici de microscop crioelectronic si digitalizarea ulterioara a acestuia.

Nanographic spera ca aceste imagini sa ajute cercetatorii sa inteleaga cum functioneaza virusul.

"Contributia noastra la acest proiect a fost sa oferim un proces digital care sa proceseze imaginea pentru a vizualiza modelul cat mai clar".

Citeste si:
Doza de rapel este asigurata pentru toate persoanele care au primit prima doza. Precizarile Grupului de Comunicare Strategica

Alti doi romani au fost infectati cu noua tulpina agresiva de coronavirus din Marea Britanie. Bolnavii sunt din Bucuresti


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă