FOTO 18 tone de deșeuri, descoperite în două camioane care veneau din Turcia. Marfa a fost returnată

2 săptămâni in urmă 12


Garda de Coastă a descoperit în portul Contanța 18 tone de deșeuri, în mare parte componente ruginite ale unor utilaje agricole, încărcate în două camioane sosite din Turcia. Marfa era destinată unei firme din România, dar Garda de Mediu nu a permis intrarea camioanelor în țara noastră, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră transmis miercuri, 17 noiembrie.


Camioanele au fost verificate luni, în cadrul cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere cu deşeuri aduse în ţara noastră.


"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României", precizează sursa citată.


În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kilograme de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină.


Foto: politiadefrontiera.ro

Printre aceste dispozitive erau şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora, adaugă poliștiștii de frontieră.


Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au decis să nu permită realizarea importului şi au returnat marfa la firma exportatoare din Turcia, camioanele părăsind teritoriul României.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă