Fotbalistul care a scris istorie pentru România, printre preferații lui Marius Tucă: „Nu am mai văzut de atunci un jucător care să facă asta” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

1 săptămână in urmă 12

Jurnalistul Marius Tucă, editorialist ProSport, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a vorbit despre Gică Popescu, fostul mare fundaș central al României, acum președinte la Farul Constanța.

Gică Popescu și Gheorghe Hagi sunt românii care au evoluat și granzii Spaniei, și la Barcelona, și la Real Madrid, iar Marius Tucă s-a declarat impresionat de fostul fundaș central.

Jurnalistul este de părere că nu s-a mai născut de atunci un apărător cum a fost Gică Popescu.

Gică Popescu, printre preferații lui Marius Tucă

Marius Tucă a explicat ce l-a impresionat la Gică Popescu, jucător pe care îl consideră unul dintre cei mai buni cinci fotbaliști ai României din toate timpurile.

„A fost un jucător uriaș Gică Popescu. E în primii cinci, cu siguranță, lângă Balaci, Dobrin. Adu-ți aminte de incursiunile lui, când pleca din fața careului și ajungea în celălalt careu. Sunt puțini jucători pe postul lui care au făcut asta și nu prea am mai văzut de atunci unul care să facă asta”, a spus Marius Tucă, la ProSport Live.

În această categorie intră și Miodrag Belodedici, fostul mare fundaș central al Stelei, care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad.

„A fost un jucător absolut fabulos! Un jucător care avea în sânge niște instincte și avea în sânge ideea de apărător modern și nu era gen Bumbescu, care a fost, normal, un mare jucător și la care am ținut foarte mult, pentru că e din zona Olteniei. Belodedici avea o eleganță extraordinară.

Era un fel de Federer, vorbind despre eleganța cu care joacă tenis. Era un Federer în fotbal, un fundaș de clasă mondială incredibilă. A câștigat Cupa Campionilor cu două echipe, Steaua și Steaua Roșie Belgrad. Era o încântare să te uiți la acest jucător de o eleganță și de un pragmatism incredibil. Eu cred că alături de Ștefănescu au fost cei mai mari… și Gică Popescu… cei mai mari fundași pe care a putut să îi dea România vreodată”, a spus Marius Tucă, la ProSport Live.

The post Fotbalistul care a scris istorie pentru România, printre preferații lui Marius Tucă: „Nu am mai văzut de atunci un jucător care să facă asta” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă