Fotbal: România se luptă cu Liechtenstein în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Meciul va fi arbitrat de o brigadă feminină de arbitri, o premieră pentru „tricolori”

1 lună in urmă 38

România întâlneşte azi Liechtenstein pe Arena Naţională, într-un meci grupa J a din preliminariile CM 2022 la fotbal, după ce săptămâna trecută a învins Islanda cu 2-0 în deplasare. Meciul va fi arbitrat de o brigadă feminină de arbitri, o premieră pentru „tricolori”, potrivit News.ro. De asemenea, la acest meci revin şi fanii pentru naţională.

România mai are șanse teoretice să prindă un loc de baraj pentru calificare la Mondial. Clasamentul Grupei J înaintea acestei partide: 1. Armenia – 10 puncte, 2. Germania – 9 puncte, 3. Macedonia de Nord – 7 puncte, 4. România – 6 puncte, 5. Islanda – trei puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.

O brigadă feminină din Ucraina va arbitra acest meci, la centru fiind Katerina Monzul.

Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov şi licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru. Din 2016, Mozul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie-arbitru din istoria competiţiei. Ea este arbitru FIFA din 2004, a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014, an în care a fost votată de IFFHS pe locul 2 în topul mondial al arbitrelor. Ulterior, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015, fiind votată în acel an numărul 1 în arbitrajul feminin mondial

Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naţionale va fi activ sistemul de asistenţă video pentru arbitraj.
În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) şi arbitrul asistent Viktor Matiaş (Ucraina).

La aproape doi ani de la ultimul meci cu fani ai României pe Arenă, tricolorii vor întâlni Liechtenstein având susţinerea suporterilor în tribune.

Conform legislaţiei în vigoare, la meci pot asista spectatori din următoarele categorii:

Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Minorii sunt exceptaţi de la regula testării, la stadion prezentând documentul de identitate (buletin, certificat de naştere), însoţit de biletul (digital sau printat).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă