Fostul vicepreședinte al CJ Olt, trimis în judecată pentru luare de mită

1 lună in urmă 6

Imagine de arhivăImagine de arhivă

Ioan Ciugulea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Olt, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Dosarul a fost trimis spre soluționare către Tribunalul Olt. 

VINERI, 05 MARTIE 2021, 14:43

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Potrivit unui comunicat al DNA publicat, astăzi, pe site-ul instituției, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ioan Ciugulea, la data faptei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, pentru de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

"Inculpatul Ciugulea Ioan, în calitate de funcționar public - vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.
Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente", se arată în comunicatul citat.

Faptele, spun procurorii, s-ar fi petrecut în perioada septembrie 2012 – martie 2013, timp fostul președinte de CJ ar fi primit mită suma de 309.002 lei.

Banii au fost virați în în două tranșe. Vorbim despre 150.000 lei prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de inculpat).

Ulterior a fost virată suma de 159.002 lei, "în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții".

În cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului Ciugulea Ioan și nici bunuri mobile de valoare, mai arată procurorii DNA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă