Fostul strateg britanic al premierului, despre Boris Johnson: ”Nebun și total lipsit de etică”

2 săptămâni in urmă 28


Dominic Cummings, fostul strateg din 10 Downing Street și unul dintre oamenii care au condus din umbră campania pro-Brexit, s-a dezlănțuit într-un atac virulent la adresa fostului său șef, premierul conservator Boris Johnson, informează The Guardian, citat de HotNews.ro.


Fostul consilier care a anunțat că e gata oricând să dea declarații, sub jurământ, a spus despre Boris Johnson că este „nebun și total lipsit de etică”, într-un moment în care premierul este implicat într-un scandal privind renovarea apartamentului său.


Unele surse care doresc să-și păstreze anonimatul susțin că Dominic Cummings a scurs în presă mesaje private dintre Johnson și miliardarul James Dyson, scandal ce i-a făcut pe laburiști să acuze guvernanții că „se bat între ei ca șobolanii într-un sac”.


Dominic Cummings a negat pe blog că ar fi în spatele scurgerii de informații. În schimb, el l-a acuzat pe Johnson și echipa sa pentru o serie de nereguli.


Fostul consilier al premierului a spus că Boris Johnson s-a comportat într-un mod pe care îl consideră „nebunesc și total lipsit de etică”, adăugând că ar fi încântat să ofere dovezi în acest sens în cadrul unei anchete, sub jurământ.


E trist să vezi că premierul și cabinetul său se coboară la așa un nivel, mult sub standardele de competență și integritate pe care le merită această țară

Dominic Cummings, pe blog:

Boris Johnson l-a demis pe Dominic Cummings în noiembrie anul trecut pe fondul unui alt scandal public generat de faptul că fostul său consilier a mințit și a încălcat restricțiile anti-COVID-19.


Cabinetul Johnson a negat orice amestec al premierului în afacerea taxelor și cea legată de renovarea apartamentului, precizând că, într-adevăr au fost contractați muncitori pentru a zugrăvi și decora locuința, însă costurile au fost suportate integral și personal de către premier.


Laburiștii au cerut Comisiei Electorale (n.r. - cea care verifică donațiile n. red) declanșarea unei anchete privind renovări în valoare de 200.000 de lire sterline pentru apartamentul deținut de premier în Downing Street.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă