Fostul senator Dan Şova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

1 săptămână in urmă 16

Fostul senator şi ministru social-democrat Dan Şova a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul "CET Govora".

Fostul senator Dan Şova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul senator Dan Şova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Hepta / Inquamphotos / Photographer: Ovidiu Micsik

Dan Coman Șova a fost senator de Olt în legislatura 2008-2012 din partea Partidului Social Democrat, ministru pentru relația cu parlamentul în primul guvern Ponta, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură în al doilea guvern Ponta, ministru al Transporturilor în al treilea guvern Ponta .

De asemenea, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Este vorba despre dosarul în care Dan Şova a mai fost condamnat în iunie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare, însă el a fost eliberat din penitenciar după şase luni, pedeapsa fiindu-i anulată atunci în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, care a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti, iar la rejudecare instanţa i-a aplicat lui Şova o pedeapsă mai mare, respectiv 4 ani cu executare, însă decizia nu e definitivă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă