Fostul șef al Poliției Timiș și fostul primar din Recaș, condamnați la închisoare

2 luni in urmă 15


Foştii inspectori şefi Sorin Munteanu şi Florin Bolbos din cadrul Poliției Timiș precum şi fostul primar al oraşului Recaş, Pavel Teodor, au fost condamnați la închisoare în dosarul în care primarul din Recaș a făcut presiuni asupra poliţiştilor locali şi a conducerii IPJ să-l sancţioneze pe un agent de poliţie din Recaş care controla maşinile unor apropiaţi ai edilului, informează Adevărul.


Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat pe fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, la trei ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. De asemenea, i se interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.


Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 10 zile de la comunicare.


În martie, Sorin Munteanu a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce a luat mită de la liderul unui clan interlop.


Dumitru Duma, agentul de poliţie din Recaş de la care a început dosarul, trebuie să primească de la inculpaţi daune materiale de 2.551 lei şi daune morale în valoare de 7.000 de euro.


Fostul comisar-şef Florin Bolbos a fost condamnat tot la trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Conform sentinţei, Bolbos trebuie să mai preseteze 75 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadul primăriei Timişoara sau a inspectoratului şcolar. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi Temu Marian Dorinel, fost şef al poliţiei Recaş.


Fostul primar Pavel Teodor a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.


Doru Brezescu, fostul şef al poliţiei locale Recaş, și Milutinovici Eugen, fostul secretar general al PSD Timiş au fost condamnați la închisoare cu suspendare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă