Fostul sef al Politiei Timis, sase ani de inchisoare pentru coruptie. Ofiterul, condamnat alaturi de un sef de clan interlop

4 săptămâni in urmă 2

Fostul inspector sef al Politiei judetului Timis, Sorin Muntean, a fost condamnat la sase ani de inchisoare, iar Pavel Dumitru, fost sef al Serviciul de Investigare a Criminalitatii a primit, in acelasi dosar, cinci ani de inchisoare, transmite pressalert.ro.

Este sentinta pronuntata pe fond in acest dosar in cursul zilei de marti, 16 martie, condamnatii avand posibilitatea sa atace hotararea instantei.

Curtea de Apel Timisoara a dat sentinta in dosarul in care DNA l-a trimis in judecata pe fostul sef al Politiei Timis, Sorin Muntean, si pe fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ, Dumitru Pavel, Timis, pe avocatul Marin Bilc, liderul tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, Constantin Toader si Petre Bejan.

Conform comunicatului DNA, in cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Bot Iulian, lider al unui clan local, impreuna cu inculpatii Toader Nicolae si Bejan Petrea, au constituit si au actionat in cadrul unui grup infractional organizat, avand ca scop desfasurarea de activitati evazioniste, prin intermediul a doua societati comerciale administrate de acestia din urma.
Activitatea infractionala a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spatiul european si revanzarii acestora "la negru", cu eludarea obligatiilor legale privind plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

Din noiembrie 2013 si pana in data de 1 februarie 2016, demersurile infractionale ale grupului au fost sprijinite si protejate de avocatul Bilc Marin din cadrul Baroului Timis, dar si functionari publici din cadrul I.P.J. Timis, ofiteri cu functii de conducere in cadrul institutiei, care au fost atrasi de-a lungul timpului in sfera de influenta a clanului si fidelizati prin oferirea periodica a unor avantaje patrimoniale si sume de bani - Muntean Sorin Petru, sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis si Pavel Dumitru, sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Timis.

Pentru aceste "servicii", in perioada 2013 - 2016, Bot Iulian a remis pentru Muntean Petru Sorin si Pavel Dumitru, cate 7.000 euro, iar pentru alte doua persoane (un ofiter de politie si un contabil - martori in cauza) sumele de 3.500 euro respectiv 2.000 euro.

CITESTE SI:

Diana Sosoaca, spectacol ieftin la Antena 3. Senatoarea a defilat cu un tricou pe care era scris un mesaj adresat lui Florin CituImagini spectaculoase cu insula Plumbuita din Bucuresti, dupa ce peste o mie de tone de gunoi au fost stranse de aiciReactia Casei Regale. Meghan Markle, anchetata de catre un cabinet de avocatura angajat de Palatul BuckinghamCat de intemeiata este panica "vaccinului AstraZeneca". Cazurile de coagulare a sangelui, mai numeroase la PfizerCine va conduce nationala Romaniei in locul lui Mirel RadoiCe se intampla in corpul tau cand renunti la mancarea procesata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă