Fostul șef al DSP Sibiu, care a demisionat din cauza proastei gestionări a pandemiei, a fost propus pentru funcția de director medical interimar al spitalului TBC

1 month ago 26

Gabriel Budescu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, a fost propus pentru funcția de director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, în ședința Consiliului de Administrație din 26 noiembrie, potrivit managerului Cristian Roman, scrie publicația locală Turnul Sfatului.

Potrivit sursei citate, ultimul cuvânt în numirea lui Budescu îl vor avea cei de la Consiliul Județean Sibiu care vor analiza și decide această numire. Deși a fost reluată procedura concurs pentru această funcție, managerul spitalului TBC spune că, până la această oră, nu s-a înscris nimeni.

Citește articolul integral pe turnulsfatului.ro

Budescu a demisionat la jumătatea acestei luni de la șefia DSP Sibiu pe fondul proastei gestionări a pandemiei și după ce, în urma relatărilor din presă, situația a fost criticată atât de președintele Iohannis, cât și de vicepremierul Raluca Turcan.

Ulterior, la șefia DSP Sibiu a fost instalată o conducere militară.

„Am ajuns într-un punct care reclamă măsuri mult mai stricte, iar obiectivul lor îl reprezintă protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor din Sibiu. Nimic nu este mai presus de sănătate, dar acest lucru nu se poate fără un efort comun, al tuturor; trebuie să fim cu toţii solidari şi eficienţi. Acest virus este un inamic al tuturor românilor şi reprezintă un pericol pentru bătrâni şi tineri deopotrivă. Am luat o serie de decizii prin care situaţia actuală va fi remediată, inclusiv la nivelul instituţiilor judeţului Sibiu pentru ca acestea să devină mai eficiente în raport cu oamenii şi cu atribuţiile pe care le au. Astfel, măsurile în privinţa eficientizării instituţiilor din judeţul Sibiu au plecat de la revocarea din funcţie a subprefectului, care a fost la conducere în ultimele două săptămâni, perioadă în care ar fi fost nevoie de mai multă eficienţă. Am primit şi decizia directorului DSP de a demisiona şi aştept demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. Pentru mine e evident că, pentru ca un om să aibă încredere în spital, spitalul trebuie să inspire această încredere”, declara la vremea respectivă, pe 13 noiembrie, Raluca Turcan.

Citește și – Klaus Iohannis, întrebat despre ”autorul moral” al situației sanitare grave de la Sibiu: Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet

Foto: Gabriel Budescu / Sursa: Turnul Sfatului

Read Entire Article

Powered By Seo Tools