Fostul primar Cristian Poteraș, achitat în dosarul în care era judecat pentru mită de 1.000.000 de euro. Decizia nu este definitivă

1 lună in urmă 1

Cristian Poteraș, 55 de ani, fost primar al sectorului 6 al Capitalei, a fost achitat marți, 23 februarie, de Tribunalul București într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de aproximativ 1.000.000 de euro pentru a aproba un proiect imobiliar și pentru atribuirea de contracte din bani publici, informează Ziare.com.

În acelasi dosar, instanța a dispus achitarea firmei SC Tettas SRL, precum și a administratorului acesteia, Iulian Constantin, judecat pentru dare de mită

Magistrații au mai dispus ridicarea măsurilor asiguratorii în cauză.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de procurorii DNA.

Pe 28 decembrie 2018, Poteraș, fost primar al Sectorului 6 al Capitalei timp de două mandate, între 2004 și 2012, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit aproximativ 1.000.000 de euro pentru a aproba un proiect imobiliar și pentru atribuirea de contracte din bani publici.

Poteraș are la activ o condamnare de opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din București, din care a executat cinci ani, fiind eliberat condiționat în iunie 2020.

Foto: Libertatea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă