Fostul presedinte Donald Trump, abandonat de cinci avocati cu doua saptamani inainte de procesul din Senat. Care ar fi motivul

1 lună in urmă 17

Fostul presedinte al Americii, Donald Trump, a fost abandonat de cinci avocati din echipa sa, cu doua saptamani inainte de procesul din Senat. Trump este pus sub acuzare pentru incitarea la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Potrivit CNN, avocatii nu au fost de acord cu strategia de aparare dorita de fostul lider de la Casa Alba, pus sub acuzare de catre Congres cu cateva zile inainte de incheierea mandatului sau.

CNN sustine ca decizia de retragere a acestora reprezinta o intorsatura dramatica in conditiile in care fostul presedinte, primul din istoria SUA care este judecat dupa terminarea mandatului, a avut dificultati in a-si gasi aparatori.

Procesul din Sent ar urma sa inceapa pe 8 februarie.

De ce au demisionat avocatii

Motivul principal ar fi acela ca Trump insista ca avocatii sa prezinte pozitia sa potrivit careia alegerile prezidentiale din noiembrie ar fi fost viciate de o mare frauda electorala. Practic, intreaga aparare ar trebui construita, in opinia sa, pe ideea ca alegerile au fost furate si nu pe contestarea juridica a procedurii de judecare a unui presedinte care si-a incheiat mandatul.

Desi democratii detin acum majoritatea atat in Camera Reprezentatilor, care l-a pus sub acuzare pe Trump, cat si in Senat, care il va judeca pe fostul presedinte, sansele ca acesta sa fie gasit vinovat sunt extrem de mici.

Pentru condamnarea sa este nevoie de o majoritate calificata de doua treimi. Daca ar fi gasit vinovat, Trump ar primi interdictie de a mai ocupa functii de demnitate publica.

Mai puteti citi

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"Metoda neobisnuita folosita de o femeie pentru a-i distrage atentia unui hot: i-a facut sex oral pana la venirea politistilorINTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publicaFenomenul Maldive: Cum au ajuns excursiile exotice mai ieftine decat o vacanta in RomaniaEXCLUSIV Ce investitie uriasa face Simona Halep in zona exclusivista a Marii Negre
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă