Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, ar fi intervenit în acordarea organizări CM 2022. Sepp Blatter face dezvăluiri

1 săptămână in urmă 6

  • Liga1: CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Sepp Blatter susține că Nicolas Sarkozy ar fi influențat acordarea organizării CM 2022 către Qatar

Afirmația a fost făcută de Sepp Blatter, care a mai declarat ceva asemănător în urmă cu câțiva ani. Însă fostul președinte al FIFA și-a reluat poziția pentru că el consideră că nu poate lăsa lumea să rămână cu o impresie falsă și că adevărul trebuie să iasă la iveală, așa că a insistat cu această declarație și a povestit cum s-a întâmplat totul.

"Sarkozy l-a invitat pe Platini la un mic dejun, la Palatul Elysee, unde a participat și prințul coroanei, Tamim. Platini m-a sunat a doua dimineață și mi-a spus: 'Probabil că nu te mai poți baza pe mine și pe vocile mele, pentru că șeful statului mi-a cerut să susțin Qatarul'. Bineînțeles că m-am enervat pe Platini", a spus Blatter, potrivit publicației L'Equipe.

Deranjat de această afirmație, Michel Platini a dat răspunsul imediat.

"Sunt 5 ani de când Sepp Blatter a făcut aceleași afirmații false și fără susținere. Am crezut că, îmbătrânind, devii mai înțelept și spui adevărul. Ceea ce spune el este absolut fals. Era total imposibil ca Nicolas Sarkozy să îmi influențeze votul", a precizat Platini.

Hai în Digi Online să vezi cele mai spectaculoase locații safari din Zimbabwe și Africa de Sud. Numai pe Digi Animal World, de la 19:00!

Întâlnirea la care face referire Blatter ar fi avut loc în noiembrie 2010.

Ce a spus Blatter în urmă cu 5 ani

Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, a dezvăluit că fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a intervenit decisiv pentru ca statul Qatar să câștige organizarea Cupei Mondiale din 2022.

"Fără intervenția de ultim moment a lui Nicolas Sarkozy, Qatar nu ar fi obținut niciodată organizarea Cupei Mondiale", a fost declarația lui Blatter, din urmă cu 6 ani.

Michel Platini și Sepp Blatter, trimiși în judecată pentru escrocherie și o plată de două milioane de franci

La începutul lunii noiembrie, Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, şi Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, au fost puşi sub acuzare în Elveţia pentru mai multe infracţiuni, printre care "escrocherie", în afacerea plăţii suspecte ce a dus în 2015 la suspendarea lor din fotbalul mondial.

Acum revine Tribunalului penal federal din oraşul Bellinzona să valideze acest act de acuzare şi să decidă desfăşurarea unui proces împotriva celor doi foşti oficiali, care sunt urmăriţi de asemenea pentru "gestionare neloială""abuz de încredere" şi "falsificarea valorilor mobiliare", după ce FIFA i-a plătit lui Platini 2 milioane de franci elveţieni (n.r - aproximativ 1,84 milioane de euro) în 2011 fără justificare scrisă, la ordinul lui Blatter, potrivit Agerpres.

După şase ani de anchetă, ei sunt acuzaţi "că au aranjat în mod ilicit o plată de 2 milioane de franci din partea FIFA în valoarea lui Michel Platini", a scris parchetul într-un comunicat.

Etichete: sepp blatter , michel platini , nicolas sarkozy

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă