Fostul președinte al Bundesligii pune la cale o revoluție în fotbalul german pentru a opri hegemonia lui Bayern Munchen! Vrea un campionat ca în Liga 1 de la noi

4 săptămâni in urmă 13

Fostul CEO al lui Bayer Leverkusen și președinte al Bundesligii, Wolfgang Holzhauser, vrea să pună capăt dominației celor de la Bayern Munchen în campionat și a gândit să revoluționeze sistemul competițional.

Giganții bavarezi au câștigat titlul în ultimele 9 ediții consecutive și par a nu avea rivali pe măsură nici în acest an competițional.

Fostul președinte al Bundesligii vrea un nou format, cu play-off, pentru liga de elită a Germaniei

Wolfgang Holzhauser, fostul CEO al lui Bayer Leverkusen, a acordat un interviu pentru Spox în care a prezentat un format inovator cu care vrea să sporească atractivitatea Bundesligii.

Este vorba despre un sistem competițional care să includă un play-off pentru a pune capăt dominației din 2012 încoace a granzilor de la Bayern Munchen.

„Primele patru echipe ar urma să joace semifinale una împotriva celeilalte, după finalul sezonului regulat: locul unu cu locul patru și locul doi contra locului trei. Învingătoarele ar urma să dispute finala, în timp ce învinsele vor juca în meciul pentru locurile trei-patru.

Acest format ar fi atractiv pentru fani. Nu putem rezolva problema campioanei din punct de vedere financiar, dar o putem face din punct de vedere sportiv. Chiar și așa, acest format ar prezenta și un avantaj financiar”, a explicat Holzhauser, fost președinte al Bundesligii, propunerea sa.

Holzhauser și-a exprimat opinia și în legătură cu proiectul Cupei Mondiale organizată la fiecare doi ani:

„Are vreun sens sau să introducem competiții noi precum Nations League? UEFA și FIFA uită că echipele de club sunt cele care plătesc jucătorii. Ei participă gratis la convocările naționalelor și apoi se întorc accidentați la cluburi”.

The post Fostul președinte al Bundesligii pune la cale o revoluție în fotbalul german pentru a opri hegemonia lui Bayern Munchen! Vrea un campionat ca în Liga 1 de la noi appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă