Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu doua gloante. "Mergem inainte impreuna in libertate si cu curaj"

1 lună in urmă 1

Fostul sef de Guvern italian Matteo Renzi a primit miercuri, 3 martie, un plic care continea doua gloante, o intimidare denuntata de intreaga clasa politica, scrie AFP.

Plicul a fost depus direct la Roma, la sediul Senatului, din care Renzi face parte, potrivit agentiei AGI care citeaza surse parlamentare si pare ca nu continea niciun mesaj scris.

Toate partidele, La Liga (extrema dreapta), Miscarea 5 Stele (M5S), Forza Italia (dreapta) si Partidul Democrat (centru-stanga) si-au exprimat solidaritatea cu fostul premier (2014-2016).

In fata acestor reactii, Renzi a publicat la inceputul serii un mesaj pe Facebook: "Va multumesc tuturor. Mergem inainte impreuna in libertate si cu curaj".

Premierul italian Giuseppe Conte si-a prezentat demisia. Presedintele Mattarela incepe consultarile cu partidele pentru iesirea din criza


"Nu ne vom lasa intimidati", a reactionat Teresa Bellanova, vice-ministru si membru in partidul sau Italia Viva, pe Facebook.

Renzi, care a provocat o criza politica in ianuarie determinand destramarea coalitiei de guvernare in epoca lui Giuseppe Conte, constrans sa demisioneze, este mai putin popular in prezent in Italia.

Parintii fostului premier italian Matteo Renzi, in arest la domiciliu

Potrivit unui sondaj, realizat de Ipsos la sfarsitul lui februarie, de principalul cotidian italian Il Corriere della Sera, intr-un top al popularitatii cu 12 personalitati politice, pe primul loc se afla ministrul Sanatatii Roberto Speranza cu 40% credibilitate iar pe ultimul este Matteo Renzi cu doar 12%.

CITESTE SI:

Cronologia detaliata a dublei crime din Onesti. Cine a fost prima persoana care a incercat sa-l calmeze pe ucigasUn medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavireaVIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in RomaniaIon Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topulUPDATE Liber pentru mega-proiectul imobiliar al lui Iulian Dascalu. CCR a decis ca trecerea terenului de la Romexpo la Camera de Comert si Industrie este constitutionala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă