Fostul premier italian Giuseppe Conte a fost ales lider al unei formațiuni populiste

2 luni in urmă 23

Fostul premier al Italiei Giuseppe Conte a fost ales președinte al formaţiunii populiste Mişcarea 5 Stele, după un vot desfăşurat online joi şi vineri pe platforma Skyvote.

Dintre cei 115.000 de alegători, 92,8% l-au votat pe Conte, a precizat într-un comunicat difuzat vineri Vito Crimi, care era lider interimar al M5S din ianuarie 2020.

Votul survine după ce la începutul acestei săptămâni formaţiunea antisistem care are în prezent patru miniştri în guvernul de coaliţie condus de Mario Draghi a adoptat un set de noi reguli privind alegerea conducerii sale, în finalul unei dispute de câteva luni între Conte şi cofondatorul M5S Beppe Grillo, acesta din urmă acuzându-l pe primul de lipsă de viziune politică.

La milocul lui iulie, cei doi au ajuns la un acord ce stipulează între altele că preşedintele partidului este singurul responsabil de stabilirea şi implementarea direcţiei sale politice.

Mişcarea 5 Stele are cel mai numeros grup parlamentar în urma triumfului din alegerile din 2018.


Citeste si:

 Profesorii și studenții nu mai pot intra la cursuri fără certificat COVID. În ce condiții își pierde salariul un cadru didactic

"Mafiotul suprem", arestat la Madrid. Supranumit "il capo di tutti capi", conduce de decenii infama organizație 'Ndrangheta. Momentul capturării a fost filmat VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă