Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal

3 săptămâni in urmă 12

De Monica Palade.
Publicat: 21.04.2021, 11:21.
Actualizat: 21.04.2021, 11:22

Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal

Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Plenul Senatului a avizat solicitarea DNA. Din 123 de voturi exprimate, s-au înregistrat 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” şi o abţinere. PNL şi USR PLUS anunţaseră deja că vor vota pentru urmărirea penală a lui Bodog.

Înaintea votului, fostul ministru a declarat că nu cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA, pentru că nu are nimic de ascuns.

"Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. Nu-mi este frică de justiţie şi am încredere în justiţia din România. Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul", a spus Bodog.

Grupul UDMR din Senat a anunţat după vot că a votat pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al sănătăţii, Florian Bodog. Liderul UDMR din Senat, Turos Lóránd a atras atenţia asupra faptului că UDMR nu obstrucţionează procedurile judiciare.

DNA a cerut avizul Senatului

DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta. Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă