Fostul manager al Spitalului Județean Focșani, care a câștigat în instanță reinstalarea în funcție, scos cu poliția din birou. S-a ales cu plângere penală

1 lună in urmă 1

Codruța Neagu, actualul manager al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon„ din Focșani, a chemat vineri, 26 martie, poliția pentru a-l evacua pe fostul manager Constantin Mândrilă din birou, a informat portalul local Realitatea de Vrancea. Mândrilă s-a prezentat cu o copie a hotărârii instanței de anulare a suspendării din funcție, dar fără o decizie a Ministerului Sănătății de repunere pe post.

Pe 23 martie, Curtea de Apel Galați a dat o primă decizie favorabilă fostului manager al Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mândrilă. Acesta contestase în instanță ordinele ministrului Sănătății de anul trecut, Nelu Tătaru, privind încetarea contractului său de management.

Cu toate că decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs, iar Mândrilă nu avea o hotărâre de repunere pe funcție de la Ministerului Sănătățății, el s-a prezentat vineri la fostul loc de muncă. Codruța Neagu, actualul manager, a chemat poliția.

IPJ Vrancea a confirmat că s-a sunat la 112 pentru a cere sprijin Poliției. Pe numele lui Mândrilă a fost depusă o plângere penală, pentru violarea domiciliului profesional.

Mândrilă, un apropiat al fostului baron PSD Marian Oprișan, fusese demis de Nelu Tătaru în aprilie 2020. Acesta l-a acuzat atunci că s-a ascuns într-un hotel, fiind bolnav de Covid, și că ar fi plecat cu documente și cu computerul de serviciu. Spitalul era decimat de infectări cu noul coronavirus. Ulterior, managerul SJU Focşani, internat cu COVID-19, a reclamat că este ţinut intenţionat în spital pentru a putea fi schimbat din funcţie

Potrivit G4Media, Constantin Mândrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2005 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. În ciuda condamnării pentru furt, el a fost instalat de Marian Oprişan în funcţie şi a rămas neschimbat la conducerea spitalului din 2012.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă