Fostul director artistic al Teatrului National grec, arestat pentru agresiuni sexuale asupra minorilor

1 săptămână in urmă 13

Fostul director artistic al Teatrului National grec Dimitris Lignadis, suspectat de violuri asupra minorilor, a fost arestat sambata. Potrivit mandatului de arestare, regizorul este acuzat de violuri si comportament indecent asupra minorilor, ceea ce el neaga, potrivit AFP.

De altfel, el a demisionat din functii pe 6 februarie, invocand un "climat toxic de zvonuri, de insiunari si de barfe".

In varsta de 56 de ani, Dimitris Lignadis este in centrul a numeroase acuzatii de abuz sexual asupra minorilor. Ministrul grec al Culturii Lina Mendoni a declarat, vineri, ca i-a cerut procurorului Curtii Supreme sa examineze aceste acuzati, descriindu-l pe cineast drept "o persoana periculoasa".

De partea sa, avocatul lui Dimitris Lignadis, Nikos Georgouleas, a precizat sambata ca regizorul respinge acuzatiile si ca a fost arestat dupa ce s-a prezentat singur la Politie.

Potrivit Athens New Agency (ANA), vineri a fost depusa o plangere in care era specificat un viol din 2010 asupra unui adolescent in varsta de 14 ani. Tanarul, care in prezent are 25 de ani, este a doua persoana care a facut astfel de acuzatii la adresa lui Dimitris Lignadis, potrivit postului de televiziune public ERT TV.

La mai mult de trei ani de la aparitia miscarii #MeToo in Statele Unite, aceasta a izbucnit si in Grecia. Sofia Bekatorou, de doua ori medaliata la Olimpiada la iahting, a declarat in decembrie 2010 ca a fost vicitma, la 21 de ani, a "hartuirii si abuzurilor sexuale" din partea unui membru al Federatiei de iahting in camera sa de hotel, la putin timp dupa calificarile pentru Jocurile Olimpice de la Sydney in 2000.

Mai puteti citi:

Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket. "Cu ceva timp in urma, ii invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi"Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluriTopul lucrurilor aberante pe care le-a spus Diana Sosoaca in Parlament. Senatoarea a avut pana acum 36 de luari de cuvant in plenNici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamanaFenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura doar cateva luni pentru pensii de mii de euro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă