Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării Iulian Gherge a fost arestat / Este acuzat că ar fi furat aproape 180.000 de dolari din banii instituţiei

2 săptămâni in urmă 2

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării Iulian Cristian Gherghe a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurori că în noiembrie 2018 ar fi sustras aproape 180.000 de dolari din banii instituţiei.

Conform unui comunicat de presă transmis sâmbătă seară de către Parchetul General, cu o zi în urmă procurorii Parchetului Militar al Curții Militare de Apel au dispus reținerea pentru 24 de ore a fostului director adjunct al al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. Este vorba despre Iulian Cristian Gherghe. Sâmbătă, judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a lui Iulian Gherghe, pentru 30 de zile.

El este cercetat pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Procurorii spun că în 27 noiembrie 2018 Gherghe și-ar fi însușit fără drept suma de 179.470 de dolari din fondurile acestei structuri militare, după ce ar fi falsificat mai multe înscrisuri.

Sesizarea Parchetului Militar a fost făcută de către conducera DGIA, precizează sursa citată.

Iulian Gherghe este general în rezervă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă