Fostul coleg al lui Mirel Rădoi, despre planurile selecționerului: „Se va retrage atunci, sunt convins” + Pușcaș, învinuit: „Ne-a îngropat!”

2 săptămâni in urmă 2

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021, 09:44 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 10:01

Valeriu Răchită (50 de ani), fostul fundaș al Stelei, consideră că Mirel Rădoi (40) va pleca de la cârma echipei naționale odată cu finalul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2022. 

Răchită, fost coleg cu actualul selecționer al „naționalei” la Steaua, are încredere în Mirel Rădoi și pune eșecul usturător din Armenia (2-3) pe seama eliminării lui George Pușcaș, când „tricolorii” conduceau cu 2-1. 

Valeriu Răchită: „Haideți să îi dăm credit lui Mirel Rădoi”

„Îl cunosc pe Mirel, este un autodidact. Cosmin Olăroiu, un antrenor de succes, crede că va fi depășit de Mirel Rădoi în meseria de antrenor. Cred că Mirel înțelege unde sunt greșelile și are un discurs coerent și aplicat, nu îmi amintesc de alt antrenor așa. Am mai văzut antrenori care vorbesc politicianist, dar la Mirel totul este pe față.

La echipa U21 a avut rezultate, la echipa mare a reușit să creeze un vestiar care îl ascultă și stimează, iar lucrurile astea nu le poate face oricine. Rădoi vine de acolo, dintre fotbaliști, nu ai cum să nu interacționezi cu un asemenea antrenor. Nu este arogant, nu este un introvertit care să nu discute cu jucătorii.

Calificarea a fost compromisă de când s-a tras la sorți și am căzut cu Germania. Noi ne luptăm pentru locul 2, nu am pierdut șansele, eu zic că Mirel trebuie să ducă această campanie la final, apoi sunt convins că se va retrage el, la cum îl cunosc, nu e nevoie să fie dat afară. E campania lui, a luat-o de la 0, și-a făcut strategia, proiectul, și dacă nu-l va duce la sfârșit, mai mult ca sigur se va retrage. Dar haideți să îi dăm credit, mai sunt meciuri de jucat”, a declarat Răchită la GSP Live. 

Valeriu Răchită: „Într-un moment de nebunie, Pușcaș a stricat tot castelul”

„În minutul 70, la 2-1 pentru echipa ta în deplasare, știind că ai cartonaș galben, te mai duci să faci un atac imprudent la mijlocul terenului? Ce vină ai tu, ca antrenor, care stai pe bancă, ai făcut o tactică de joc, ai muncit ca să le pui jucătorilor la dispoziție toate elementele, să întorci rezultatul de la 0-1 la 2-1 și să vină un jucător ca Pușcaș, care într-un moment de nebunie îți strică tot castelul.

Dacă tu ai galben, Pușcaș, sunt convins că la pauză ți s-a spus să fii mai atent. Și te duci la jumătatea terenului să faci un fault de roșu direct? Mi s-a întâmplat și mie așa ceva, dar în curtea școlii, nu la profesioniști. Eram pe val, Mirel urma să facă schimbările necesare pentru a gestiona ultimele minute și a venit această «pleașcă» a lui Pușcaș, care ne-a îngropat”, a adăugat „Vivi”. 

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Armenia - România 3-2, cea mai mare rușine din istorie? Ce arată analiza GSP a tuturor partidelor oficiale din 1922 și până acum

FRF, tocată în direct de două nume grele: „Să plece! Îmi pare rău că Rădoi a acceptat”

Playtech: Nelu Ploieșteanu a lăsat asta cu limbă de moarte! Ultima dorință a fost să...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă