Fostul coechipier al lui Cătălin Munteanu din La Liga a ajuns șeful FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliștilor! „A fost un jucător foarte talentat, venea de la Real Madrid” | SPECIAL

1 săptămână in urmă 3

David Aganzo, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Spanioli (AFE), a fost ales marţi șeful Sindicatului mondial al fotbaliştilor – FIFPro – în cadrul adunării generale a acestei organizaţii care se desfăşoară la Paris.

Puțini știu că Aganzo a fost coechipier cu Cătălin Munteanu la Espanyol Barcelona, în sezonul 2001-2002, după ce bifase toate loturile de tineret ale ibericilor, peste 40 de prezențe.

Produs al clubului Real Madrid, a fost împrumutat la Extremadura, Espanyol, Valladolid și Levante, înainte de a semna în 2004 cu Racing Santander.

Fostul coechipier al lui Cătălin Munteanu din La Liga a ajuns șeful FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliștilor! „A fost un jucător foarte talentat, dar n-a ajuns foarte sus” | SPECIAL

Aganzo, care a făcut parte până acum din Comitetul Executiv al FIFPro, l-a înlocuit pe francezul Philippe Piat, care a încheiat două mandate de câte patru ani.

„Era un pic mai mic ca mine, dar am fost colegi într-adevăr la Espanyol. A fost foarte talentat, dar n-a ajuns foarte sus, așa cum se preconiza.

Venea totuși de la Real Madrid, de la loturile naționale. Când am lucrat la AFAN am vorbit de două ori la telefon și ne-am văzut o singură dată la un congres la Oslo. E un băiat foarte sufletist”, a declarat Cătălin Munteanu (foto sus) pentru ProSport.

David Aganzo va conduce FIFPro în următorii patru ani şi va fi al doilea spaniol ce va ocupa această funcţie după Gerardo Gonzalez Movilla (2007-2010).

FÚTBOL
David Aganzo, elegido presidente de FIFPro en la Asamblea General celebrada en París
El presidente de AFE sustituye a Philippe Piat en el cargo de mayor representación internacional de los futbolistas pic.twitter.com/p0MQQGFxTI

— Gol Al Ángulo (@angulo_al) November 17, 2021

Luna trecută, FIFPro s-a pronunţat împotriva Mondialului la 2 ani, idee susţinută de FIFA.

David #Aganzo fue elegido como nuevo presidente de #FIFPRO: ratificó su oposición al Mundial cada dos años. Detalles👇https://t.co/5XwMJV6HWP

— doble amarilla (@okdobleamarilla) November 16, 2021

The post Fostul coechipier al lui Cătălin Munteanu din La Liga a ajuns șeful FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliștilor! „A fost un jucător foarte talentat, venea de la Real Madrid” | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă