Fostul căpitan al naționalei U19, la un pas de transferul carierei. "Sunt în discuții cu Sivasspor și cu alte două echipe"

1 lună in urmă 18

  • Champions League: Bayern Munchen - PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto - Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Pe un ton grav, jucătorul crescut la Ceahlăul istorisea momentele în care părintele său suferise un accident cerebral care l-a purtat până la granița dintre viață și moarte.

Fost căpitan al naționalei U 19, Robert Căruță s-a lăsat de fotbal pentru a-și îngriji tatăl

În acea vreme, Căruță evolua pentru Dacia Unirea Brăila. A plecat repede spre spitalul din Iași, și-a văzut tatăl și a ieșit pe poarta unității sanitare cu un singur gând: să facă tot posibilul pentru a-și ajutăa părintele să trăiască.

Robert a mai frunzărit din când în când paginile smart-phone-ului să vadă ce se întâmplă în fotbal, dar doar atât. Și-a lăsat pasiunea deoparte și s-a concentrat pe recuparea medicală a lui Daniel, tatăl său. A făcut ce a putut. Un gând bun, o strângere puternică de mână, câte un contact vizual ce i-a dat putere omului care înseamnă totul pentru el. "Medicii au făcut totul, dar și el a fost puternic. Eu doar am fost acolo... Lângă el... Mereu!", spune Căruță.

La peste șase luni de la eveniment, tatăl lui Căruță a început să-și revină treptat, iar prognosticul doctorilor a fost încurajator. Accidentul cerebral lăsase urme adânci în familia fotbalistului, dar tot tatăl fostului jucător al naționalei care-i mai cuprindea pe Ivan, Pușcaș sau Manea a avut puterea să zâmbească.

Tatăl i-a cerut să se reapuce de fotbal și Căruță își poate da restart carierei în Turcia 

N-a vrut ca planul carierei fiului său să se destrame și i-a cerut să revină în fotbal, după cum digisport.ro scria pe 4 ianuarie.

La peste trei luni de la interviul prezentat, stângaciul de 1,85 m i-a ascultat dorința părintelui său, s-a pregătit ca în trupele de comando pentru a da jos surplusul de kilograme adunat în perioada de inactivitate și a ajuns foarte aproape de a reveni pe teren.

A mers în Turcia ajutat de un apropiat care-l reprezintă, s-a pregătit alături de câteva formații, iar acum așteaptă să se întoarcă pe teren.

"Am ajuns în Turcia cu foarte puțin timp înaintea încheierii perioadei de transferuri, alături de omul care mă reprezintă, Nuredin Beinur. A fost singura persoană care a avut încredere totală în mine și m-a susținut.

Nu eram atunci la un nivel ridicat cu pregătirea și omul care are încredere în mine mi-a găsit un club din Liga a doua din Turcia. Inițial era vorba să semnez până în vară, dar acolo am ajuns după terminarea perioadei de transferuri", spune Robert Căruță.

Galerie Foto

Mijlocașul a intensificat antrenamentele, a rămas în Turcia, într-o localitate aflată lângă Istanbul, și speră să revină în iarbă, oficial, din vară.

"De când am venit aici, reprezentantul meu e în discuții cu trei cluburi din primul eșalon: cu Sivasspor și cu alte două formații, Hatayaspor și Rizespor, ar fi transferul carierei pentru mine. Sper ca în cel mai scurt timp să se ajungă la un numitor comun și din vară să revin oficial pe gazon.

Și, se pare, că sunt foarte aproape de un vis pe care-l aveam de mic, să joc într-un campionat puternic. Și asta l-ar face bucuros și pe tatăl meu. Deja îmi trimite mesaje și-mi spune că abia așteaptă să mă vadă pe teren", continuă Căruță.

Citește și ITALIENII și-au amintit de românul care a fost în probe la Sampdoria 

Citește și INSIDER în Macedonia de Nord

Fostul jucător de la Ceahlăul, Rapid și Dacia Unirea a avut o singură experiență în străinătate, în prima ligă din Macedonia, etapă a carierei prezentată de digisport.ro înaintea partidei România - Macedonia de Nord. Saltul în prima ligă din Turcia ar reprezenta însă o pagină de referință din agenda personală.

"Robert e un băiat foarte serios, e în atenția mai multor echipe din Turcia, printe care și Sivasspor. A muncit mult pentru a deveni din nou apt sută la sută, iar acum are speranțe mari. Talentul rămâne, iar cei din Turcia au fost plăcut impresionați", afirmă Nuredin.

Indiferent dacă va reuși sau nu să-și vadă visul împlinit, încercarea lui Căruță e o mărturie a curajului său, a iubirii pentru sport și pentru tatăl său. I-a făcut o promisiune - că va reveni în fotbal după peste un an de inactivitate - și vrea să i-o îndeplinească.

Etichete: sivasspor , robert căruță , capitan u 19
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă