Fostul arbitru Alexandru Tudor admite după 13 ani că a favorizat Steaua în derby-ul cu CFR Cluj. „Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit” | VIDEO

1 lună in urmă 14

Alexandru Tudor a distrus un Steaua – CFR Cluj, luând decizii eronate. După 13 ani, recunoaște că a greșit și a învățat multe după acel episod.

Dezavantajați clar în meciul din 2008 cu Steaua, pierdut cu 3-1, clujenii l-au recuzat ulterior pe ecusonul FIFA la meciurile din Gruia. Cel mai vehement susținător al acestei variante a fost Iuliu Mureșan, actualul conducător de la Dinamo.

Lui Alexandru Tudor i s-a reproșat nacordarea a două penalty-uri evidente. Primul, la scorul de 1-1, când Zapata l-a trântit pe Semedo, al doilea în urma unui fault suferit de Leao.

Fostul arbitru Alexandru Tudor admite că a greșit după 13 ani de la derby-ul Steaua – CFR Cluj. „Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit”

Ecusonul FIFA a povestit acea întâmplare într-o sesiune video alături de părintele Necula.

„Am avut până la pauză un meci perfect, căpitanii mă respectau, echipele se comportau impecabil, jocul era cursiv, foarte frumos. Intrând cu senzația asta de suficiență, de a putea controla orice și de a crede că poți face treaba asta de unul singur, m-am dus la pauză și m-am relaxat.

M-am întors cu lipsă de concentrare. Și prin minutul 50 i-am spus arbitrului de rezervă: «Nu-l pui tu pe Andone să stea jos?». Adică mă ocupam de lucruri colaterale jocului

Și în clipa aia, fundașul central de la CFR Cluj dă o diagonală de 60 de metri, Semedo se întâlnește cu portarul Zapata la 55 de metri de mine și eu văd corner, dar toată lumea știe că a fost penalty!!!”, a povestit fostul ecuson FIFA în cadrul unui interviu pe care i l-a acordat părintelui Constantin Necula, pentru site-ul Doxologia.ro.

Am întrebat: «Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?»

„De acolo s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câștig, această mare lovitură pe care o simțeam. Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate gestiona orice tip de meci.

După acest meci, care s-a lăsat cu un scandal imens, am ajuns la Sfântul Munte. Și în momentul când am ajuns acolo m-am întâlnit cu un părinte care mi-a transmis gândul lui Dumnezeu prin gura lui. Am întrebat: «Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?». Eram trei. El a închis ochii, s-a rugat și am simțit schimbarea de 90 de grade.

«Dumneata știi ce înseamnă Liturghie? Ce fac eu în altar dumneata ai datoria să faci pe teren. Trebuie să te pregătești ca un preot, să te spovedești, să te împărtășești la fiecare meci ca să aduci duhul lui Dumnezeu pe teren. Trebuie să te rogi pentru jucători, pentru spectatori, pentru antrenori, pentru toată lumea. Trebuie să aduci acest duh pe teren». Și-am rămas șocat!”, a concluzionat Alexandru Tudor.

The post Fostul arbitru Alexandru Tudor admite după 13 ani că a favorizat Steaua în derby-ul cu CFR Cluj. „Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit” | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă