Fostul antrenor de baschet Valerian Netolitzchi a murit de coronavirus. Mesajul Federației

1 month ago 16

Valerian Netolitzchi a decedat, luni, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din București, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, în ciuda eforturilor depuse de medici în ultima săptămână, a anunțat Federaţia Române de Baschet, citată de Agerpres.


”Din nefericire, noul coronavirus SARS CoV-2 a mai făcut o victimă printre membrii familiei baschetului românesc, profesorul antrenor Valerian Netolitzchi”, a scris FR de Baschet pe contul oficial de pe o rețea de socializare.


Fratele legendarului jucător stelist Anton Netolitzchi, Valerian s-a dedicat după studenţie tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti.


A fost cooptat şi în staff-urile tehnice ale naţionalelor masculine U16 şi U20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase turnee finale ale Campionatului Naţional, promovând la naţională mai mulţi jucători talentaţi. În 2012 a pus şi bazele clubului privat Neto Basketball Team Bucureşti.


La nivel de seniori, după reînfiinţarea secţiei de baschet a CSA Steaua, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei divizionare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) şi ulterior alături de Teo Cizmici (2010).


Absolvent al IEFS înainte de 1989 şi cu masterat în educaţie fizică şi sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a fost şi membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, dar şi director-adjunct al Clubului Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti.


<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/frb.romania.basketball/posts/2028207317310350" data-show-text="true" data-width=""><blockquote cite="https://www.facebook.com/frb.romania.basketball/posts/2028207317310350" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>Din nefericire, noul coronavirus SARS CoV-2 a mai facut o victima printre membrii familiei baschetului romanesc,...</p>Publicată de <a href="https://www.facebook.com/frb.romania.basketball/">Federatia Romana de Baschet</a> pe&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/frb.romania.basketball/posts/2028207317310350">Luni, 30 noiembrie 2020</a></blockquote></div>
Read Entire Article

Powered By Seo Tools