Foștii elevi al lui Boloni, detalii de excepție despre stilul antrenorului: „M-a ținut o oră la el în cameră. Mă ducea cu zăhărelul”

1 săptămână in urmă 12

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022, 20:10 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 20:11

Ladislau Boloni (68 de ani) este principalul favorit pentru postul de selecționer al naționalei României. Foștii internaționali Costin Lazăr (40 de ani) și Florin Șoavă (43 de ani) au povestit episoade grăitoare despre modul în care antrenorul vede fotbalul. 

Costin Lazăr a colaborat cu Boloni în sezonul 2011/2012, pe banca lui PAOK Salonic. Mijlocașul a povestit, în direct la GSP Live, cât de minuțios este antrenorul român.

VIDEO Costin Lazăr, povești din perioada în care era antrenat de Boloni: „A avut multă încrede în mine”

„Când am venit în Grecia, îmi zice «Costin, mâine avem antrenament, o să vină dimineață cineva să te ia de la hotel». M-am dus, m-am schimbat într-o încăpere, singur. De fapt, nu era nimeni acolo, la baza de pregătire, doar eu, el, doctorul și magazinerul. Am făcut o săptămână singur, doar cu el, în fiecare dimineață. 

M-a dus așa cu zăhărelul. Zicea «vezi, nu știu dacă te iau la meciul din Europa League, nu cred că ți-a venit cartea verde. Te iau în lot doar, să faci deplasarea cu echipa». M-a băgat titluar până la urmă. Am făcut un meci foarte bun, am dat assist. 

La un moment dat se supărase pe niște jucători. Mi-a zis atunci «Costine, intră de pe bancă și arată-le ăstora cum se joacă fotbalul». M-a simțit cum sunt ca om, și-a dat seama că am nevoie de încredere. 

Alt lucru. După ce am fost pe val în Grecia, primele două luni au fost chiar forță, eram euforic. M-a chemat la el în cameră. M-a ținut o oră la laptop să îmi arate greșelile pe care le făceam. Nu îi plăcea că atunci când pierdeam mingea eram primul care reacționează, dar nu mă informam, să văd și ce e în spatele meu. Eu eram impulsiv”, a povestit Costin Lazăr, la GSP Live. 

VIDEO Florin Șoavă, despre Ladislau Boloni: „Ne-a scos la alergare la 3 dimineața!”

Fostul internațional Florin Șoavă (43 de ani) a povestit cum Ladislau Boloni i-a scos la un moment dat pe jucătorii naționalei la alergare în toiul nopții!

„De la fiecare antrenor am încercat să «fur» câte ceva. Boloni era foarte exigent, dar și foarte glumeț, foarte relaxat și în antrenamente, dar reușea tot timpul să te capaciteze, să te aducă la 100% la ora meciului. Îmi amintesc cum am venit odată din Portugalia, făcuserăm un turneu cu echipa națională, apoi am zburat să jucăm cu Croația.

Am ajuns în Croația pe la 3 dimineața la hotel. Voiam să ne luăm camerele în primire, vine domnul Loți și ne spune: «în 15 minute ne vedem jos la recepție, pregătiți de antrenament». Toți am rămas blocați, nu ne vedea să credem: «Băi frate, ce are ăsta?!»

Am ieșit cu toții afară, am făcut o alergare de 30-40 de minute. Dânsul era primul, cu glume, cu caterincă. Ulterior, la hotel, după duș, am realizat că a fost o idee excelentă, după drumul și oboseala acumulată acea alergare ne-a făcut să ne simțim foarte, foarte bine. Era 2 sau 3 dimineața. Am alergat într-un parc pe lângă hotel”, a relatat Șoavă la GSP Live.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Adevărul despre plecarea lui Bölöni de la națională în 2001: puțini știu detaliile

Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”

Playtech: BOMBĂ! Pensia pe care o ia Theodor Stolojan la 78 de ani. Mulți vor fi șocați


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă