Fost primar al Beiuşului, trimis în judecată de DNA pentru plata nelegală a peste 3,4 milioane de lei de la buget pentru clubul local de fotbal

3 zile in urmă 17


Adrian Nicolae Domocoş, fost primar al municipiului Beiuş din judeţul Bihor, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, după ce au constatat că a finanțat ilegal clubul de fotbal local.


Procurorii DNA arată în rechizitoriu că Adrian Nicolae Domocoş, în calitatea de primar al Beiușului, ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30 iulie 2008 - 7 decembrie 2015, un număr de 347 de ordonanţări din partea Primăriei Municipiului Beiuş prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 de lei din bugetul local în folosul Asociaţiei Sportive Club Fotbal „Bihorul" Beiuş.


DNA precizează că, în perioada 2008-2012, Domocoş ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii.


„Aceasta, în condiţiile în care Consiliul Municipal Beiuş nu a fost membru asociat în această structură de drept privat şi nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal", explică procurorii.


Primăria Municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 de lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş, se arată în comunicatul DNA.


DNA amintește că la sfârșitul lui 2018, Adrian Domocoș a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă