Fost preot condamnat pentru trafic de droguri, reabilitat de instanță. Livra ”marfa” elevilor în manuale

2 luni in urmă 22

Judecătoria Constanța a decis, pe 11 august, să-l reabiliteze pe Gabriel Bucică, fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, care a fost condamnat în anul 2013, la Curtea de Apel Iași, pentru mai multe infracțiuni, acestea având legătură cu traficul de substanțe psihoactive.

Bucică are în prezent 40 de ani și în 2012 era preot la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Constanța când a fost luat pe sus de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.

Anchetatorii au stabilit atunci că preotul făcea parte dintr-un puternic grup de traficanți de etnobotanice din județul Vaslui, controlat de un temut interlop.

Preotul a fost arestat în februarie 2013, împreună cu o tânără din Republica Moldova și doi elevi care-i ajutau să vândă etnobotanicele în unitățile de învățământ.

La vremea respectivă era o modă a consumului de etnobotanice în școli, astfel că zeci de elevi au fost audiați de procurorii de la Crimă Organizată în legătură cu consumul de substanțe interzise, copiii povestind cu lux de amănunte cum erau ademeniți să cumpere droguri ușoare.


Anchetatorii au descoperit chiar că unul dintre consumatori era un elev în vârstă de doar zece ani, iar procurorii DIICOT au demarat cercetările după o plângere a unui director de școală al cărui fiu era deja dependent de etnobotanice.

Interesant este că preotul Bucică livra marfa în manuale, recunoscându-și într-un final faptele, motiv pentru care a beneficiat de o judecată prin procedura simplificată.

Preotul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, dar a ieșit din pușcărie după aproape doi ani, după ce a scris după gratii două cărți, ”Legea mozaică în lumina Noului Testament” şi ”Importanţa familiei după Legea mozaică”.

Acest lucru a contribuit la eliberarea preotului mai devreme decât trebuia, el considerând că perioada petrecută în spatele gratiilor a fost „o lecţie de viaţă şi un sfetnic bun".

La vremea când a comis faptele, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică. Acum, odată cu reabilitarea, acesta ar putea să revină la profesia sa de bază.

Citeste si:

Preot asasinat în Franța. Ucigașul ar fi cel care a incendiat Catedrala din Nantes anul trecut

Cum a primit Dragoș Săvulescu 50 de milioane de euro de la Primăria Capitalei, chiar înainte de fuga din țară

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă