Fost ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu este un MARE mincinos

1 lună in urmă 1

Vlad Voiculescu, ministrul SănătățiiVlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, îl acuză pe Vlad Voiculescu, actualul ocupant al postului, că a mințit la dezbaterile pe buget din comisiile de sănătate în legătură cu planurile privind spitalele regionale. Într-o postare pe Facebook, Bodog a afirmat că există studii de fezabilitate realizate chiar din vrmea precedentului mandat la Sănătate al lui Voiculescu, din perioada 2015-2016.

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 10:35

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Ministrul Voiculescu este un MARE Mincinos! Ieri (joi - N.R.), după dezbaterile din Comisiile de Sănătate ale Parlamentului privind bugetul pentru 2021, ministrul Vlad Voiculescu a declarat că el nu poate face spitale regionale după studii de fezabilitate realizate de niște firme de apartament.

Ce a "uitat" să spună este că în 2016 (în primul său mandat ministerial), Voiculescu a refuzat să facă studiile de fezabilitate pentru 3 spitale regionale prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a preferat să apeleze la expertiza Băncii Mondiale, solicitând finanțare pentru aceste planuri prin Planul Junker.

În mai-iunie 2017, ca ministru al Sănătății am continuat demersurile inițiate de Voiculescu, astfel că Banca Europeană de Investiții (BEI) a derulat procedura de achiziție pentru cele 3 studii de fezabilitate. "Firmele de apartament" la care face referire astăzi Voiculescu și care au adjudecat realizarea SF-urilor au fost societățile Planet din Canada și Sante din Franța. Repet: ambele firme câștigătoare au fost selectate de BEI și nu de Ministerul Sănătății!

Studiile realizate de cele două companii străine au fost predate ministerului, astfel că astăzi Voiculescu ar trebui să se apuce de treabă. Doar că el nu prea vrea să muncească. Nici să semneze nu prea mai vrea. Și atunci inventează tot felul de motive mincinoase." a scris Bodog.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă