Fost manager al spitalului V. Babeș: TIR-ul ATI nu a fost cerut de spital, a fost adus. A fost dat în folosință sâmbătă și a funcționat

1 lună in urmă 21

Emilian Imbri, fost manager al Spitalului "Victor Babeș" din București, a explicat la Digi24 cum funcționează sistemul automatizat de alimentare cu oxigen din tirurile ATI, context în care a spus că este sigur că tragedia produsă luni seară este rezultatul unui accident tehnic.

"Când e supradozaj sistemul se închide automat. Din câte știu despre construcția acestor TIR-uri, știu că ele sunt automatizate și că există în dotarea lor un sistem care reglează aportul de oxigen și împiedică intrarea spre aceste ventilatoare a unei presiuni mai mari de oxigen.

Normal, de la un stocator pe care îl avem instalat poate să vină oxigen și să fluctueze presiunea, dar la intrarea pe zona de terapie sunt sisteme care opresc să ajungă mai mult oxigen și să blocheze aparatele. Normal, ar trebui ca acest TIR să fie prevăzut cu un sistem de genul ăsta. Nu poți lăsa la hazard, să lași aparatele să se oprească brusc că s-a depășit o presiune. Cei care furnizează oxigen știu aceste sistem. Astfel de reductoare asigură un flux constant și o presiune constantă.

Aceste TIR a fost adus la Victor Babeș, nu a fost solicitat de Babeș. Este foarte bine că a fost adus având în vedere situația. Spitalul e obligat să asigure personalul care să asigure racordarea, ceea ce s-a făcut cu firme acreditate. În cazul acesta, lucrurile s-au petrecut ca la carte.

TIR-ul a fost dat în folosință sâmbătă, a funcționat. Dacă nu a avut probleme la Ploiești înseamnă că aici s-a petrecut prima oară un incident care foarte sigur e de natură tehnică", a spus Imbri.

Citește și: Raed Arafat: Acest TIR a funcționat luni de zile în Argeș. Toate unitățile mobile ATI sunt în garanție

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă