Fost judecător, milionar în euro, numit secretar de stat în ministerul Justiției. Va cumula pensia specială cu salariu de demnitar, adică 8.000 de euro pe lună

3 săptămâni in urmă 24

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 13:28

130 citiri

George Cătălin Șerban a fost numit secretar de stat în ministerul Justiției vineri, 5 noiembrie, printr-o decizie a premierului demis Florin Cîțu.

Judecătorul, în vârstă de 49 de ani, s-a pensionat, decretul de eliberare din funcție fiind semnat de Klaus Iohannis în 25 octombrie.

Începând cu 1 aprilie 2019, Secția pentru Judecători a CSM a aprobat detașarea lui Șerban de la Călărași la București pentru o perioadă de 3 ani.

Noua funcție ca secretar de stat din partea PNL îi va asigura venituri considerabile, iar fostul judecător va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar. Oricum, averea sa nu este deloc neglijabilă.

Venituri de 8.000 de euro pe lună

Din noua funcție politică de secretar de stat din partea PNL, fostul judecător va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar.

„Acest salt profesional în politică spune multe despre nivelul de politizare al magistraților, breaslă care, teoretic, ar trebui să fie apolitică”, scrie publicația PressHub, care estimează că veniturile acestuia vor depăși 8.000 de euro pe lună.

În ultimul an de mandat la CSM Șerban a avut un venit de 340.450 de lei. Având în vedere că pensia unui magistrat reprezintă 80% din venitul brut pe ultima lună de activitate, rezultă că Șerban va încasa o pensie de aproximativ 30.000 de lei pe lună. Această pensie va fi cumulate cu salariul de secretar de stat care este de aproximativ 12.000 de lei pe lună. În total,42.000 de lei, adică aproximativ 8.000 de euro pe lună.

Milionar în euro

Potrivit declarațiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar în euro. Împreună cu soția notar, are depozite, conturi, obligațiuni și asigurări de peste 1,5 milioane de euro.

Cei doi dețin două apartamente și o casă în Călărași și patru apartamente în București, toate obținute prin cumpărare.

Declarația sa de avere poate fi consultată aici.

În ultimul an, George Cătălin Șerban a fost secretar general al CSM. Potrivit declarațiilor sale de avere, el a devenit director al Direcției Documentare, Legislație și Contencios din cadrul CSM în 2019, anul în care șefa CSM era judecătoarea Lia Savonea.

Înainte să ajungă în CSM, judecătorul George Cătălin Șerban a fost președinte al Tribunalului Călărași. Soția lui, Angelica Valentina Șerban, este notar în Călărași.

Numele fostului judecător George Cătălin Șerban figurează pe lista șefilor de instanțe care în martie 2019 au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.

Citeste si:

 „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”

Liderul filialei judeţene Iaşi a PNL Alexandru Muraru a transmis vineri, 5 noiembrie, un mesaj video în care afirmă că prima opțiune pentru liberali pentru guvernare ar trebui să fie...

Democrația originală românească. Fără cetățeni suverani dar cu politicieni ce nu mai reprezintă pe nimeni

Cine se revoltă, atunci când vede situația jalnică în care se află clasa politică românească (ei îi zic criză politică, dar parcă mai contează cum îi zic), nu înțelege câteva...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă