Fost internațional român, semnal de alarmă tras înainte de România U21 – Olanda U21: „Prea multe laude nu fac bine!”. Ce spune despre Adrian Mutu | EXCLUSIV

2 săptămâni in urmă 1

Ioan Ovidiu Sabău, fost internațional român, a vorbit, în exclusivitate, pentru ProSport, despre echipa națională de tineret, înaintea debutului la Campionatul European U21.

România U21 va debuta în grupele Campionatului European, miercuri, contra Țărilor de Jos (Olanda). „Tricolorii mici” se află în grupa A, alături de reprezentativele Germaniei, Țărilor de Jos și Ungariei.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Ioan Ovidiu Sabău, semnal de alarmă tras înainte de România U21 – Olanda U21

Fostul internațional este de părere că actuala generație de la echipa de tineret este una talentată, însă susține că nu ar trebui lăudată excesiv, deoarece ar putea să-i dăuneze.

„Văd că toți sunt foarte optimiști. Asta știi cum e… să nu te demobilizeze și, fiind foarte tineri, să nu aibă prea mare încredere, că nici asta nu face bine. E o generație la fel de talentată ca cea de la Campionatul European din Italia. Trebuie să fie echilibrați, că la vârsta asta… prea multe laude, prea multă încredere nu fac bine. Trebuie să fii și realist, dacă nu muncești mult, dacă nu joci pentru echipă, nu alergi mai mult decât adversarul… Totuși, adversarii au alt ritm, joacă în campionate cu altă valoare, decât campionatul nostru”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, pentru ProSport.

Ioan Ovidiu Sabău, despre Adrian Mutu

În plus, Ovidiu Sabău spune că Adrian Mutu este un antrenor cu capacitate și experiență, însă este circumspect în privința posibilității ca actuala națională U21 să realizeze performanța celei din 2019, care a ajuns până în semifinalele competiției.

„El (n.r. Adrian Mutu) are capacitatea și experiența, dar nu întotdeauna se potrivesc lucrurile. Numai să ne gândim dacă noi am face un campionat tot la fel de bun și eficient… nu putem spune că suntem o echipă atât de puternică în Europa. Noi venim dintr-un campionat modest, cu mici excepții, în comparație cu echipele din grupa noastră. Noi nu ne putem compara cu nicio țară”, a mai spus fostul internațional român.

The post Fost internațional român, semnal de alarmă tras înainte de România U21 – Olanda U21: „Prea multe laude nu fac bine!”. Ce spune despre Adrian Mutu | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă