Fost fotbalist, propus de PSD ca ministru al Economiei! A jucat două meciuri în Liga 1, unul suspect de blat: „Hai, bă, că-i vrăjeală”

2 săptămâni in urmă 3

Marius Humelnicu, fost fotbalist în Liga 1 și senator PSD de Galați, a fost propus pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR.

Humelnicu (44 de ani) a fost city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor, iar acum e propus pe lista de miniștri PSD.

Humelnicu, debut în Liga 1 într-un meci suspect de blat!

Fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, Marius Humelnicu a bifat două meciuri în Liga 1. A debutat pentru Oțelul Galați la 4 martie 2000, când antrenor era Țiți Dumitriu, iar gălățenii aveau să fie învinși cu scorul de 2-3. La momentul respectiv, ProSport i-a acordat o steluță tânărului fundaș dreapta pentru evoluția sa, echivalentă notei 4, iar Gazeta Sporturilor, celălalt ziar, i-a acordat nota 3.

La momentul respectiv, Humelnicu avea 23 de ani, însă ambele ziare de sport au criticat modul în care s-a disputat partida dintre Oțelul și Rocar. Partida a fost suspectă de blat.

În cronica meciului, jurnalistul ProSport Cristian Costache a tras concluzia pe care au tras-o și spectatorii prezenți la partidă: „Hai, bă, că-i vrăjeală”.

Marius Humelnicu

Pe 22 martie 2000 Humelnicu avea să joace cel de-al doilea meci în Liga 1, fiind și ultimul, însă n-a prins decât un minut pe finalul partidei, când Oțelul s-a impus cu 2-0 în fața lui FC Național.

Cariera lui Marius Humelnicu avea să o ia pe o pantă descendentă și din acel moment a mai jucat doar în ligile inferioare pentru Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, Inter Gaz București și pentru o perioadă scurtă în Azerbaijdan.

A mai fost pentru două luni viceprimarul orașului Galați, însă n-a rezistat decât două luni, din octombrie 2020 până la alegerile parlamentare din decembrie, când a fost ales senator de Galați.

Lista propunerilor de miniștri PSD

Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
Adrian Câciu – Finanțe
Alexandru Rafila – Sanatate
Vasile Dâncu – Apărare
Marius Budăi – Muncă
Gabriela Firea – Familie și Tineret
Marius Humelnicu – Economie
Lucian Romașcanu – Cultură
Adrian Chesnoiu – Agricultură
Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului

The post Fost fotbalist, propus de PSD ca ministru al Economiei! A jucat două meciuri în Liga 1, unul suspect de blat: „Hai, bă, că-i vrăjeală” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă