Fost colaborator al lui Macron, condamnat la 3 ani de închisoare, din care doi cu suspendare / Alexandre Benalla a atacat manifestanți în timpul unor proteste anti-capitalism acum trei ani

3 săptămâni in urmă 20

Alexandre Benalla, un fost bodyguard al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de atacarea unor protestatari în timpul protestelor anticapitalism din 2018, dar şi de alte infracţiuni, relatează dpa şi AFP, citate de Agerpres.

Doi ani din această sentinţă de trei ani vor fi cu suspendare, potrivit verdictului tribunalului din Paris de vineri.

Acuzaţiile împotriva fostului colaborator apropiat al lui Macron au pus multă presiune asupra guvernului francez. Benalla a fost forţat să demisioneze din post după apariţia în media a unor relatări privind comportamentul său brutal împotriva demonstranţilor ieşiţi în stradă pe 1 mai 2018.

Benalla nu era în exerciţiul funcţiunii în acea zi, dar a apărut la proteste purtând o cască de poliţie, potrivit înregistrărilor.

El a fost găsit vinovat că a folosit în mod deliberat violenţa împotriva a patru persoane. De asemenea, el s-a amestecat în arestarea lor fără a fi autorizat să facă acest lucru.

De asemenea, tribunalul a ajuns la concluzia că Benalla a folosit ilegal paşaportul diplomatic după ce a fost concediat din postul său.

Nu în ultimul rând el a fost găsit vinovat că avea asupra sa, în mod ilegal, o armă, în aprilie 2017.

Sentinţa a avut la bază gravitatea infracţiunilor, precum şi faptul că Benalla a refuzat sistematic să-şi recunoască vina, ceea ce reflectă indiferenţă faţă de lege, relatează dpa.

El va petrece partea de un an a sentinţei sale care nu este suspendată la domiciliu, purtând o brăţară la gleznă.

De asemenea, Benalla are o interdicţie de cinci ani de a ocupa o funcţie publică şi zece ani de interdicţie de portarmă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă